mochamanda

Senaste inläggen

Av Malin - 7 juni 2015 22:38

Jag har funderat en del. Jag har funderat på hur många procent av dygnet jag faktiskt är den mamma jag vill vara. Den mamman som engagerar sig, ger sig in i leken och fokuserar helt på barnen. Det blir inte många procent när jag börjar räkna. Samtidigt så innefattar en förälderroll så mycket mer än lek och bus såklart. Men just den där hängivelsen. Tillfällen då jag släpper allt annat.


Den där mobilen som liksom sugs in i näven utan att jag reflekterar över det. När jag tror att barnen inte ser. Ska bara googla trappor. Ska bara läsa det här. Checka av instagramflödet. And so on. Eller så är det mat, städ, disk, plock, tvätt. You name it. Och ibland så är jag helt enkelt bara trött.


Jag vet att jag inte är ensam. Jag vet att jag trots allt är en bra förälder och att jag engagerar mig i barnen. Men jag vet också att jag kan bättre. Både jag och Andreas kan bättre. När vi är hemma båda två fastnar vi snabbt i våra husplaner. Det tar mycket energi och uppmärksamhet från oss. Så är det och så kommer det att vara ett tag framöver. Men vi måste hitta ett sätt att ta ett break. Tillfällen då vi kan vara här och nu med barnen.


Lösningen för oss? Ut! Ut, ut, ut. Hela famlijen ut. Och det har vi gjort nu i dagarna två. Vi har tagit med oss picknick, satt Molly i bärstolen och så har vi gått. Tillsammans. Genom skog och uppför berg. Över spångar och genom lera. Tittat på sniglar och skalbaggar. Fikat och pratat. Det har varit helt underbart och barnen blir så harmoniska efteråt. Och vi blir alla sådär härligt mosiga av att vara ute i friska luften. Så härligt.


Igår tog vi en liten vandringsled i närområdet och tog oss genom skogen till Domarringen. Nu önskar jag att jag kunde lägga in en snygg historisk text om domarringar, men nja, jag går visst bet. Resta stenar i en cirkel, fornlämningar, så långt är jag med.


 

Idag tog vi bilen till Kartberget och utgick därifrån. En vandringsled vid Knappstadviken tog vi oss an. Det var blött. Riktigt blött. Vi fick bära fram stockar och balansera på dem för att ta oss till spångarna på ett ställe vilket såklart uppskattades av barnen. Vi gick till ett fågeltorn som lyckligtvis hade ett "rum". Det var liksom inglasat och riktiga dörrar så vi fick sitta och äta utan att blåsa bort. Tummen upp.


         

Det här får det bli mer av i sommar. Helt klart. Vi njöt allihopa.


Nu laddar vi för en ny vecka med sommaravslutning på förskolan, kalas på LEO´s lekland och ettårskalas för kusin J som några av höjdpunkterna.


Ha det gott!

ANNONS
Av Malin - 6 juni 2015 08:13

Så äntligen kom det lite värme. Lite känsla av sommar i alla fall, om än tillfälligt. Jag tog fram kameran som legat oanvänd lite för länge och fångade barnen i lek och bus. Vi njöt alla av det härliga vädret. Vi vill ha meeer.


             

ANNONS
Av Malin - 3 juni 2015 22:45

Så trött nu. Molly vaknade halvsex i morse och sedan dess har dagen gått i ett rasande tempo. Lite telefonsamtal och mail om både jobb och husprojektet medan Molly sov på förmiddagen. När jag hämtat de två stora åkte vi till Ica och handlade. Fick tag på en vagn där Isac och Lovis kan sitta under och köra bil, men det bästa av allt - på den finns det ett bälte att spänna fast Molly med. Så mycket enklare att handla när jag slipper att hela tiden ha en hand på Molly som vrider sig och klättrar och har sig. Hon lyckades ändå slänga ner en mjölkliter i golvet. Som sprack. Men liksom. I det stora hela hade vi en trevlig tid där inne.

Det är klart att jag eller Andreas skulle kunna handla på kvällen, men den tiden vi har tillsammans allihopa är så värdefull. Det känns tråkigt att åka iväg och handla då. Samtidigt tycker jag att handlingen blir en aktivitet tillsammans med barnen som vi alla tycker är ganska rolig (när alla är pigga, mätta och glada). Och som idag när Molly sitter fast och jag kan slappna av lite mer så känns det inte särskilt besvärligt med tre små i affären (gav alla en varsin smoothie innan vi gick in för att säkerhetsställa blodsockernivån! Bra knep).

Så, nu spårade jag ur mer än planerat, men jag hade väl egentligen inte så mycket vettigare saker att skriva om. Vi nördar just nu ner oss i golv. Igår hälsade vi på bekanta för att titta på deras golv. Tack S o M för att vi fick komma förbi! Nyansen på deras golv stämde väl överens med det golvet vi har tittat på så det var jättekul att se hur ett sånt golv såg ut i en hemmamiljö. Det handlar om ett vitpigmenterat/vitlaserat golv som vi har fastnat för. Dock tyckte jag ännu bättre om deras golv (Arena, Ek Prime Tilja Vit) som hade lite mindre färgvariationer och dessutom var enstavigt till skillnad mot Kährs Ek Cirrus som är tvåstavigt med lite större färgvariationer.

Vi får väl se. Det är stora ytor och väljer vi golvet från Arena kan det bli svårt att lägga golvet utan skarv. Det är på håret. Sedan är det väl saker som pris som spelar roll också. Ska ta en sväng förbi Colorama imorgon och se vad det kan göra med priset. När det handlar om 175 kvm golv så borde det ju kunna bli några procent.

Golven på vänster sida är golvet från Arena. Och ja, det är samma golv. På höger sida är det alltså golvet från Kährs. Och som sagt. De är så gott som lika ljusa. Arena är väl snäppet ljusare, men skillnadeN är inte alls så stor som den ser ut att vara på bilden. Äh, ni får väl komma förbi om ett år och se hur det blev på riktigt!

Tack och hej

Av Malin - 31 maj 2015 20:07

Hur kan det redan vara söndagkväll? Det var ju fredag nyss. Och egentligen har vi liksom inte gjort något under helgen. Men det är väl det som är skönt. En helg utan massa måsten och tider att passa. Vi har däremot trampat runt på lite golv här hemma. Andreas hämtade hem ett helt gäng med golvprover från Stuvbutiken som vi har vridit och vänt på i olika ljus och mot olika möbler.


 

Vi har en favorit i nuläget och om ett par dagar ska vi titta på ett liknande golv hemma hos en bekant så får vi se vad vi tycker.


Och hör och häpna. Vi har faktiskt genomfört slutbeställningen. Det trodde ni aldrig va? Det är färg på ytterdörrar samt vilket golv vi ska ha som vi troligtvis kommer att ändra inom ett par dagar. Skönt att det är klart, men lite snopet att Trivselhus nu ska ha en hel månad på sig innan papper och offert är färdigt. Och då är vi så gott som inne i semestern. Sedan är det 12 veckors leveranstid på stommen och när stommen väl är uppe så är det ett halvårs byggtid. Do your math. Nåja, det spelar egentligen inte så stor roll. Det blir klart när det blir klart. Det har fått ta den tid det har tagit med planlösning och de val som skulle göras. Det här huset planerar vi att bo i i många år och då spelar det inte så stor roll att det tar lite längre tid än förväntat. Men som vi längtar!

Av Malin - 26 maj 2015 22:50

Så har vi kört igång den här veckan. En rätt fullspäckad sådan med många att-göra-punkter. Den inleddes dock på bästa sätt med en middag på stan igår med kompisar från universitet. Och på fredag väntar sommarfest med jobbet.   Utöver det så är det BVC-besök, möte med Trivselhus och lite annat smått och gott som ska hinnas med.


Kvällarna blir fortsatt sena och morgnara lika tidiga. Det märks. Idag har jag känt mig lite off under dagen, men efter en ovanligt harmonisk eftermiddag och kväll med barnen har energin fyllts på och jag fick till och med något ryck och tränade här hemma efter att barnen hade somnat. Därefter har vi, i vanlig ordning, suttit med huset. Idag har vi fokuserat på den lite tråkigare, men ack så viktiga, biten. Den ekonomiska. Just nu är det mycket gissningar och vi behöver få in lite nya offerter och kalkyler för att se vart vi är på väg. Det har hänt en hel del med huset sedan vi senast fick en offert från Trivselhus och det ska bli intressant att se åt vilket håll offerten har gått. 


Annars kämpar vi på med slutbeställningen. Vi närmar oss och några av de val vi har kvar har just att göra med ekonomin. Jag skulle gärna vilja lägga lite extra pengar på golvet, i alla fall på nedre plan. Men vi får se. Vi vet att det kommer tillkomma oförutsedda utgifter både lite här och där även om vi tycker att vi är rätt så pålästa och förberedda. Och för varje hantverkare vi träffar kommer tillvalen att ticka på.


Vi funderar på fasadfärg. Det behöver vi inte bestämma nu, men däremot färgen på ytterdörrarna ska med i slutbeställningen. Och färgen på dörrarna beror på fasadfärgen. Allt hänger liksom ihop. Överallt. Det går inte att ändra något utan att det drar med sig en massa annat. 


Nej hörrni, klockan tickar obevekligt mot midnatt. Hur svårt kan det vara? Vi säger varje kväll att vi ska lägga oss i tid, men ändå är klockan närmre tolv innan vi kommer i säng. Men det finns ju så mycket att göra! Nej, nu hör jag att Molly börjar vakna till också. Bäst jag skyndar mig.


Nattinatti

Av Malin - 19 maj 2015 22:45

Idag blir Molly tio månader. Vart tog vår lilla mini vägen? Hon är överallt. Går längs möbler. Går med gåvagnen. Förföljer och terroriserar sina syskon. Drar ut lådorna i köket. Tuggar på skor. Äter papper. Och när hon inte är upptagen med hyss kryper hon fram till oss och reser sig upp mot våra ben för att bli upplyft. Famnen är ett bra ställe att vara på. Där tillbringar hon gärna mycket tid just nu.


Hon babblar och pratar och hennes syskon har full sjå med att försöka tyda och komma på vad hon säger. Hon älskar när Isac och Lovis busar med henne och skrattar högt när de springer runt och stojar. Allra roligast har hon när dem slänger mjuka saker mot henne. Ja, jag vet. Det låter kanske inte som någon lämplig lek, men som hon skrattar. 


Hon sover mer eller mindre hela nätterna sen ett par veckor tillbaka vilket är jätteskönt. Dock vaknar hon gärna runt kvart i sex, pigg och glad. På dagarna sover hon förmiddag och eftermiddag. Allt mellan en halvtimme och två och en halv timme. Hon har sedan ett par veckor tillbaka fått två tänder däruppe och har numera fyra tänder. Hon äter fortsatt bra. Ammar när vi vaknar, en smörgås när resten av gänget äter frukost och välling innan förmiddagsvilan. En lättare lunch, fuktmellis på eftermiddagen, middag och sedan välling innan läggdags. Det är inte mycket som hon ratar än så länge.


Hon tycker om att bada. Hon plaskar och skvätter så mycket att hennes syskon knappt vill bada med henne. Hon tycker om när vi sjunger och och klappar och hon har även börjat klappa lite i händerna själv. Hon tycker om att vara ute och kryper gärna runt här på baksidan och undersöker (och smakar på) allt hon kan. 


 

Tokiga, älskade dotter. Du är helt fantastisk. Det är så häftigt att se dig växa. Att få se dig bli just dig. Att få följa dig på din resa. Det finns inget bättre. <3

Av Malin - 12 maj 2015 10:29

Pappas lilla flicka har passerat två och ett halvt år och hon börjar bli en riktig liten stjärna. Hennes intensitet när hon berättar saker är så härlig. Hela hon lyser upp och hon fångar oss med blicken och berättar och spricker sedan upp i ett enda stort leende. Hon är tuff, men samtidigt blyg. Hon uttrycker känslor för oss, men håller tillbaka när hon inte känner sig lika hemma. Hon är, som många säger, redig. Hon fixar mycket själv och det är lätt att glömma bort att hon trots allt inte är så stor. Hon ligger långt fram i talet med långa meningar och stort ordförråd. Hon tar plats här hemma och står upp mot Isac, men på förskolan går hon hellre undan när det blir för mycket.


Som storasyster är hon kärleksfull, om än lite burdus. Hon hjälper gärna till när vi ska byta blöja och hejar på när Molly gör framsteg. Som lillasyster är hon en retsticka. Men också otroligt go. Hon ställer upp på Isacs påhitt och leker diverse rollekar med honom. Hon ser upp till honom och vill göra allt han gör. Hon kramar honom och frågar alltid efter honom när han inte är hemma. Hon trivs i lekparken och kan gunga ungefär hur länge som helst. Rutchkana är också toppen och hon tar sig numera uppför repstegarna. Inomhus kan hon sitta länge och leka på egen hand. Bädda ner gosedjur, leka med ett flygplan med tillhörande resväskor och passagerare och annat som man kan sitta och pyssla med.


Det är mycket bus i den här tjejen och en hel del "Jag bara skoja" när hon gjort eller sagt tokiga saker. Men för det mesta vet hon vad som är fel men kan ändå inte låta bli att fråga om hon får göra det ändå. Om det är lördag och vi berättar det spärrar hon upp ögonen och munnen blir alldeles rund och hon frågar med förväntan i rösten "Får man äta lördagsgodis då?". Inte för att hon är så mycket för godis egentligen, det är mer grejen som är spännande. Hon är också snabb på att anmärka när vi säger fel. Om vi säger Lovis till Molly till exempel så får vi snart höra: "Mamma, du sa feeel!"


Om det är någonting som är viktigt för Lovis så är det familjen. Hon blir så lycklig när alla är med. "Hela kallemiljen!" säger hon glatt. Men favoriten är pappa. Hon är verkligen pappas flicka och det är så fint att se. Hon är en solstråle som charmar alla när hon lägger huvudet på sned och lite blygt berättar något för att sedan spricka upp i ett stort leende. Hon har dock en riktig surläpp också, eller snarare en surhaka. Hela underläppen sticks fram och hakan rynklas när hon känner sig ledsen eller förolämpad. Det finns en del integritet i den tjejen, precis som hos storebror  och det märks när hon blir trampad på tårna.


Hon äter bra på förskolan. Här hemma är det lite blandat. Ibland vägrar hon smaka, ibland äter hon några skedar och ibland massor. Leverpastejssmörgåsar och frukt går alltid hem. Köttfärssås och spagetti är en favorit liksom korv och pannkaka. Yoghurt, flingor och russin skulle hon kunna leva på. Hon sover bra om nätterna, vaknar för det mesta någon gång på natten och kommer upp till oss eller så går Andreas ner till henne. Hon sover middag ganska ofta, men inte alla dagar.


Hon är än så länge ganska lugn och inte särskilt trotsig. Det är än så länge glimten i ögat när hon busar. Vi får väl se vad jag skriver om ett halvår när hon är tre.


 

Älskade lilla charmtroll. Så mycket bus och så mycket kärlek i dig. Du är en fantastisk liten person. <3


Av Malin - 5 maj 2015 22:40

Jaha, så var bygglovet redan beviljat. Och på måndag har vi tekniskt samråd. Herrejösses, vad fort det plötsligt gick. Gissar att ett par intensiva veckor är att vänta med mängder av val! Spännande! Uppritning av kök är som sagt planerat till torsdag. Imorgon ska vi iväg till Walls och rita badrum. Vi är väl lite sugna på att frångå Trivselhus alternativ här och just därför har vi bokat in ett möte Walls. Vi fick bra hjälp från dem under renoveringen av vårt förra hus så vi tänkte ge dem en chans att rita upp badrummen så får vi se.

Ikväll har vi dock skippat husritningarna och kataloger. Bastu, Ben & Jerry-glass, färsk ananas med lime- och basilikadipp följt av yoga hann vi med efter att barnen hade somnat. Yepp. Yoga. Andreas hade fått med sig övningar hem från kiropraktorn för att öka rörligheten och jag är väl långt ifrån smidig så vi körde på tillsammans. Hoppas inte att grannarna såg oss för då fick dem sig nog ett gott skratt! Nåja, vi lär oss väl.

Nattinatti från oss

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ mochamanda med Blogkeen
Följ mochamanda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se