mochamanda

Senaste inläggen

Av Malin - 1 februari 2015 23:09

Äntligen så är denna helgen förbi. Ja, faktiskt. Äntligen. Händerna är söndertvättade, tvättmaskinen är väl utmattad efter att ha gått dygnet runt och likaså är jag och Andreas. Magsjukan slog till mot Lovis torsdag kväll och i lördags kväll var det Isacs och min tur. Andreas aka plåtmagen har hittills klarat sig undan men har fått slita hårt för att ta hand om resten av familjen. Molly har också klarat sig än så länge. Hon har istället kämpat med en förkylning som äntligen har börjat ge med sig.

Men jag tar på mig sjukdomarna. Det gör jag. Jag tar fullt ansvar. Jag gjorde nämligen en sak man inte får göra. Det borde jag ha lärt mig nu. I torsdags när jag hämtade Lovis kom vi in på sjukdomar och jag sa att barnen hade varit friska sen nyår. Ja, jag sa det högt. Jag försökte rätta till det med ett "fast sådär får man inte säga" i hopp om att det skulle förändra det faktum att jag hade uttalat att barnen var friska. Men det hjälpte inte. Samma kväll ropade och grät Lovis från sängen. Den omisskännliga lukten slog emot mig och det var dags att sona för mitt uttalande.

Nåja, barnen är åter pigga och det är väl det viktigaste. Nu håller vi alla tummar och tår för att Andreas och Molly inte åker dit i dagarna som kommer.

Tack och hej från mig och dessa två tokstollar som härjade vilt och busade under kvällen.

ANNONS
Av Malin - 28 januari 2015 21:45

Idag har vi beviljat Isac hans senaste önskning. Att klippa håret. Han har under en längre tid velat ha långt hår som mamma. Men de senaste dagarna har det varit kort hår som pappa som har önskats. Så idag åkte saxen fram och håret klipptes. Isac ville helst klippa sig själv Det gick jag dock inte med på.

 

 

 

Får väl erkänna att det tog emot att klippa honom. Några centimeter längre och det skulle kunna bli en fin frisyr med hår som nådde ordentligt bakom örat. Och det faktum att han hade långt hår trots att han var kille gillade jag. Men han ska liksom inte föra min kamp så vill han klippa sig får han det precis som att han fick ha långt hår så länge han ville det. Hoppas att jag klarar av att ta fram saxen om Lovis vill klippa sig någon dag (när hon blir ett par år äldre och förstår konsekvenserna såklart).

 

Jag vill att mina barn ska få vara just barn. Inte kille. Inte tjej. Utan barn. Människor. Individer. Idag hade Isac sin fladdermuskjol på sig till förskolan och han hade stolt snurrat så att kjolen flög om och om igen. Lovis valde också sina kläder själv idag. Då blev det röda byxor med bilen Blixten Mc Queen på rumpan och en mörkrosa bamseklänning till. I lördags när hon skulle till farmor och farfar blev det en kjol ovanpå ett par tjocka mjukisbyxor och till det en randig bamsetröja. Det är faktikst rätt så befriande att låta dem välja kläder själva ibland när de känner för det. Det är så härligt att se deras klädval ur deras perspektiv på något vis.

 

 

 


Tyvärr kommer det komma en dag då någon talar om för Isac att killar inte ska ha kjol eller berättar för Lovis att bilar är något som killar ska leka med. Men jag hoppas att det dröjer. Jag hoppas att de får vara barn med alla möjligheter ett bra tag till.

 

 

 

 

 

ANNONS
Av Malin - 28 januari 2015 21:35

Okej. Ikväll har jag fuskat. Igen. Men med barn nummer tre gäller liksom andra regler. Jag vet att jag borde försöka få Molly att sova i sin säng, men istället har jag lagt henne i vagnen utomhus där somnade hon innan jag ens hade spänt fast henne. Hade jag inte lagt henne där hade jag haft en gnällig och klängig tjej i famnen som skulle ha tagit små powernaps utan att riktigt somna förrän runt elva när vi lägger oss tillsammans. Alltså, att få dessa timmar på kvällen. Wow. Andreas lägger de två stora och jag har sprungit runt och plockat kläder och leksaker och lite annat smått och gott. Och nu kan jag sätta mig i soffan med händerna fria. Jag säger det igen. Wow. Passande nog har jag en hel hög med kataloger bredvid mig med alltifrån badrum och kök till golv. När planlösningen äntligen börjar bli färdig börjar nästa utmaning. Inredning!


Nu känner jag att jag tar ut segern i förskott. Molly kan vakna närsom. Jag vet. Eller så kan hon var vaken en timme i natt... Som hon var natten till idag. Dock inte jollrande glad utan mer gnällig och orolig och kämpandes för att komma till ro och somna om. Lite tröttare mamma idag än vanligt med andra ord. Just nu är det rätt många uppvak per natt och varken napp eller amning hjälper riktigt. Sång tycker hon dock om. Men ni vet när man är sådär fruktansvärt trött och försöker sjunga... Det går liksom inte. Hur mycket man än kämpar. Hälften av orden orkar helt enkelt inte ut genom munnen.


Nej hörrni. Nu ska jag ta mig an lite kataloger och drömma mig bort!


Av Malin - 28 januari 2015 09:27

Molly har nu passerat halvåret och blir mer och mer en egen liten individ. Hon uppskattar sina syskon allt mer och följer dem i rummet och skrattar när de busar med henne. Hon vill gärna vara med där det händer och allra helst i någons famn. Och får hon välja så är det mammas famn som gäller. När hon ligger på mage så trycker sig upp med raka underamar men hon har inte kommit upp på knäna ännu. Hon kan vända sig om från mage till rygg, men inte det motsatta än, även om det är nära. Dock så tröttnar hon rätt snabbt på att ligga på golvet och vill komma upp i famnen. Hon har även börjat sitta en hel del upp. Hon kan sitta själv en liten stund om vi är med bakom. Amningskudden är annars ett bra stöd när hon sitter. Hon pratar och pratar och pratar och blandar bababa med höga glädjetjut.


När hon ska sova är vagnen det bästa alternativet. I den somnar hon innan vi ens har hunnit spänna fast henne. I sin egen säng har hon inte sovit på länge och i vår säng bredvid mig har hon svårt att komma till ro, vilket gör att nätterna nu är lite bökiga. 


Hon har börjat smaka mat och tycker att det är smaskens. Lite frukt på förmiddagen, rotfrukter plus frukt på eftermiddag/kväll och eventuellt lite gröt innan läggdags. Gissar att vi snart kommer att peta in lite gröt på morgon/förmiddag också. Amningen fungerar bra efter att ha varit lite kämpig i för ett par månader sedan då det kändes som att det inte räckte till plus att hon gick upp lite dåligt i vikt.


       

Älskade lilla tokunge. Tänk att du redan har blivit så stor.

Av Malin - 26 januari 2015 08:02

Så lekte vi arkitekter till en bit över midnatt igår kväll. Men nu är vi så gott som klara med planlösningen. Nu hoppas vi att det ser lika bra ut när arkitekten ritar upp det!

Molly la jag ut i vagnen vid halvtio igår kväll. Det var ett lyckat drag. Istället för att klänga på mig och ta power naps utan att riktigt komma till ro så sov hon tre timmar i vagnen och vaknade ganska precis när vi var klara. Tre välbehövliga timmar för hobbyarkitekterna. Dock så sov hon väl mer än vad hon brukar för hon vaknade före sex, pigg och glad. Strax därpå vaknade även Isac och det fanns liksom inte så många andra alternativ än att kicka igång denna måndag.

Med lite för lite timmar på sömnkontot och regn som smattrar mot fönsterrutorna så gissar jag att det blir en lugn dag här hemma med en och annan film. Att jag igår valde att slänga iväg min handlingslista till Ica Maxi för hemleverans i eftermiddag känns nästan löjligt bra.

Nu har Isac och Lovis gjort en gossedjursaffär och jag ska tydligen vara försäljare. När jag får tid över hoppas jag hinna läsa några sidor i denna bok:

Ha en bra måndag!

Av Malin - 23 januari 2015 00:58

Har precis knött mig ner mellan Isac och Lovis i sängen och försöker att inte fundera över var Molly ska få plats. Försöker också att inte fundera över när jag ska höra dunsen från Lovis som ramlar ner. Eller hur jag ska kunna sova då Lovis envisas med att sparka mig i magen.

Ja, jag är själv i natt. Andreas är på Loka Brunn och sover nog gott i en härlig hotellsäng efter en god trerätters-middag. Men, jag och barnen, vi ska väl ta oss igenom den här natten. Jag har dem i alla fall samlade och för stunden sovandes. Får väl lägga mig på tvären med Molly när hon tröttnar på att ligga själv i sin säng.

Det löser sig. Egentligen funderar jag mer över planlösningen på övre plan i vårt nya hus. Och där vaknade Molly...

Så, då har jag skuffat runt på ett par ungar i sängen och nu fått plats för den tredje. Vaknar Isac kommer han vara upprörd för att han inte ligger bredvid mig. Men tre ungar som vill ligga närmast mamma? Do the math. Dessutom har jag valt att ligga ytterst för att eliminera falla-ner-från-sängen-risken och därför finns det bara en plats. Har svårt att se att Molly backar undan från den.

Med det sagt så ska jag återgå till kvällens nagelbitare. Små klädkammare á 1,8 x 1 m (ca) eller garderober med bredden 1,5 m i barnens sovrum? Samma frågeställning gäller för övrigt även i vårt sovrum fast med lite större mått på båda delarna. Help me out.

Nej, nu när Molly åter har snuttat sig till sömns så ska väl jag kanske passa på att sova lite jag också och hoppas att jag vaknar upp med den perfekta planlösniTngen på näthinnan i morgon bitti.

Nattinatti

Av Malin - 20 januari 2015 00:03

Jag och Molly har spenderat helgen i Göteborg och haft det riktigt toppenbra. God mat, fantastiskt sällskap och så en seger i bandyn. Hehe, som av en slump(!?) råkade det vara en bortamatch i närheten av Göteborg just den helgen jag valde att åka dit. Hoppsan, den kan man ju bara inte missa. Det var en rolig match och jag kände att jag börjar hitta tillbaka. Långt ifrån någon vidare form, men ändå så att jag kan bidra lite grann i all fall.

Och nu är det måndag igen och full fart in i en ny vecka. Tandläkarbesök för Lovis, bankmöte, möte med arkitekt, möte med Trivselhus, BVC-tid för Molly är några av de saker som ska bockas av innan onsdagen är slut. Träning hoppas jag kunna klämma in på onsdag också för på torsdag åker Andreas på konferens/kick off eller nåt i den stilen och är tillbaka fredag kväll.

Gissar att det kommer vara helg igen innan jag hinner blinka. Inget mig emot.

Mollibus på tåget på vägen hem från Götet. Jag hade hoppats på att få lite tid till att jobba med husritningarna under tågresorna. Men av de totalt fem timmarna som vi tillbringade på tåget för att ta oss till och från Göteborg sov Molly sisådär tjugo minuter. Happ. Så var det med det. Liksom.

Till sist ett litet hej från mig och mitt lilla gäng som idag har hunnit med tandläkarbesök för Lovis, lunch och lek/pyssel på bibblan, lite glass på Carli choklad och besök hos mormor och morfar på deras jobb. En finfin måndag.

Tack och hej för mig

Av Malin - 13 januari 2015 00:42

Och så väntar jag återigen på att John Blund ska bjuda ut Molly på en date. Att det är drygt sex timmar sedan hon sov senast verkar inte bekomma henne det minsta. Hon passar på att vara vaken när syskonen sover. Egentid med mamma och pappa liksom.

Jag skulle dock inte ha något emot att sova nu. Har tillbringat hela dagen med mina tre små tussar och har ändå på något vis hunnit med att packa upp/ packa om åtta kartonger och flyttat runt på blommor, fått upp tavlor och lite andra prylar. Nu börjar vi komma i ordning på riktigt.

Ett pass på Tingvalla har det också blivit. Och i ett försök att häva dessa sena kvällar fick Molly hänga hemma med pappa som samtidigt skulle lägga de två stora. Annars brukar jag ta med henne så att Isac och Lovis får lite lugn och ro när de ska lägga sig. Men i och med att hon somnar i vagnen under träningarna så bestämde vi att hon skulle få vara kvar och vaken hemma. Tack älskling.

Nä nu har lilla mini somnat och jag har tappat telefonen på mig själv tre gånger -tydligt trötthetstecken.

Nattinatti från mig och detta härliga gäng.

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ mochamanda med Blogkeen
Följ mochamanda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se