mochamanda

Alla inlägg under oktober 2011

Av Malin - 8 oktober 2011 10:19

...vem har tagit min svamp???


Ja, det här med svampplockning känns nästan som lite av ett hån. Man springer runt i skogen och plockar lite här och lite där. Det är egentligen den roliga biten. Eller ja, äta är förstås rätt okej också. Men sen står man och rensar all svamp, nästan lika länge som man har varit i skogen. Nöjt lägger man den färdigrensade svampen i en kastrull för förvällning eller som i det här fallet på lakan för torkning. Wow, vad vi har varit duktiga tänker man! Några dagar senare är det inte fullt lika imponerande längre.


Ärligt talat. Någon måste ha varit där och tagit svamp! Jag drömde i morse att någon var inne i huset. Ni vet när man vaknar helt förlamad av rädsla och måste övertyga sig själv om att det bara var en dröm. Tror banne mig inte att det var en dröm. Någon bara måste ha varit nere i min tvättstuga och roffat åt sig nästan all svamp. Det är den enda rimliga förklaringen!


Dumma svamp. Bäst för dig att du smakar riktigt gott!

Av Malin - 8 oktober 2011 09:53

Nu närmar det sig. Om mindre än tre timmar får jag äntligen träffa dem igen. En dryg vecka utan mina pojkar. Snälla SJ, inga förseningar nu! Jag är lite nervös för hus Isac ska reagera. Jag förväntar mig inte att han ska kasta sig mot mig direkt. För honom är det konstigt att jag har varit borta från honom så länge. Men många kramar och pussar ska han få vilket som!


För övrigt sitter jag just nu och försöker planera morgondagens 1års-kalas! Har full sjå med att bestämma vad jag ska göra för tårtor och kakor. Just nu är jag dock inne på att göra tårtor med rätt så "färdiga" innehåll och istället lägga energi på utsidan. Inser att jag inte hinner stå och baka bottnar, mousser och massa kakor. Jag vill ju bara krama världens underbaste killar närmsta dygnet.


Har några idéer på dekorationer. Och som sagt, ska jag pilla med det så får jag nog sänka ambitionen på andra håll. Hmmm, när blev utsidan viktigare än insidan!? Men jag tror nog att mina idéer på insida kommer vara hyfsat goda, även om de är enkla! :)


Utöver kramkalas och bakning så ska jag hinna med att spela match också! Hemmapremiär mot Vålberg väntar. Alltid lika kul med match!! 16:00 i Stavdal arena. Välkomna!


Av Malin - 7 oktober 2011 09:02

...tills jag får träffa mina pojkar!

Mina finaste!  <3

 

Av Malin - 6 oktober 2011 09:59

Nu är det verkligen ett riktigt "intresseklubben antecknar-inlägg". Not. Men jag kan inte låta bli att förundras lite grann över våra två rönnar. Hur kan det ena fortfarande vara så grönt när det andra snart har tappat alla sina löv?

Av Malin - 5 oktober 2011 22:24

Ja, som jag skrev för två veckor sedan så blev jag tilldelad en award av Ulrika. (Vart tog de två veckorna vägen?) Och nu ska jag äntligen göra min del och skicka den vidare.


Jag måste få börja med att kopiera in den härliga motiveringen.

Det garanterat största energiknippet av alla bloggskrivare jag följer :)) Alltid tusen järn i elden, men hinner ändå alltid dela med sig av allt som händer på sin blogg. Hur många timmar har hennes dygn?????

 

Det är lite intressant det där. Jag har förstått att det är så många ser på min tillvaro. Och jag förnekar det inte. Jag har ofta många järn i elden. Men det har alltid varit så. Det är liksom en naturlig del av mitt liv. När jag gick på mellanstadiet hade jag häst, spelade fotboll, innebandy och bandy. Och så har det liksom fortsatt. Just nu tycker jag egentligen att mitt liv är ganska lugnt. Men jag har en tendens att slänga in några extra järn när det blir för lugnt! :)


Fem frågor ska jag nu svara på som följer med awarden.


Varför började jag blogga?

Jag startade bloggen för ganska precis tre år sedan då vi påbörjade renoveringen av vårt hus och ville visa släkt och vänner hur det gick för oss.


Vilka  bloggar följer jag?
Jag följer inte jättemånga bloggar och inga stora kända bloggar. Jag följer de i min föräldragrupp och några nära och kära och en och annan okänd människa som befinner sig i samma fas i livet som mig.


Vilka favoritfärger har jag?

Oj, det varierar ständigt. Lite med årstiderna. Men grönt går alltid hem.


Vilka favoritfilmer har jag?

Jag och min syster har en förkärlek för tjejfilmer. Ni vet sånna där fåniga romantiska komedier som alltid slutar lyckligt. En påse godis och en filt och kvällen är gjord. Annars är det en del filmer med Julia Roberts som går hem. Sova med fienden. Erin Brokovich med flera. Moulin Rouge har jag sett ett antal gånger. Handen som gungar vaggan. Sömnlös i Seattle. You´ve got mail. Livet från den ljusa sidan. The green mile. Jag har många favoriter. :)


Vilket land drömmer jag om att besöka?

Kenya, eller något land där i närheten. Som den djur- och naturtok jag är så är safari i djungeln en riktig dröm som jag delar med min pappa.


Och till sist ska jag skicka vidare utmärkelsen till fem bloggare som har färre läsare än 100, men förtjänar fler.


Nu har jag ingen koll på hur många läsare de bloggar jag följer har så jag väljer och vrakar helt på eget bevåg.


AnnaMalins rum

Den här tjejen vet jag har fler än hundra läsare. Men det är en underbar blogg med fina bilder och inspirerande inlägg. Vi känner varandra sedan tidigare men har återknutit kontakten via bloggvärlden och det är jag glad för. En tjej som sprider energi både i och utanför cybervärlen.


HannaiGöteborg

En blogg som jag har återupptäckt här i dagarna. Syster med min bästis och blivande journalist. Här får man häftiga bilder och roliga historier. Det händer ofta något runt den här tjejen.


MajaKarin

Kusin och blivande sjuksyrra som brinner för yrket. Härliga och ärliga inlägg!


KaNin

Min fasters blogg där hon visar upp sina fina hantverk! Gå in och inspireras.


Livet på Lövberga

Sist men inte minst vill jag skicka tillbaka awarden till Ulrika. Hon var med i vår föräldragrupp och har nog sen dess varit lite av min förebild. En cool mamma som inte stressar upp sig. Hennes sambo är borta veckor i sträck med jobbet men hon fixar hem och barn och allt annat som hör till utan minsta problem. Hon har gett mig ett och annat gott råd längs vägen det senaste året. Tack för det!


Nej, nu har klockan tickat på och det ska bli skönt att krypa ner i sängen. I morgon är det torsdag och då bara två dagar kvar till mina pojkar kommer hem. Nu börjar jag faktiskt längta fasligt mycket efter dem!!!!


Nattinatti

Av Malin - 5 oktober 2011 22:08

Ja, så här hittade E sin cykel i Göteborg. Fastlåst med en annan cykel. Och nej, det var inte hennes lås. Efter några dagars efterforsknig visade det sig att det inte heller är ägaren till den andra cykeln som har låst i hop cyklarna. Nej, någon har helt enkelt tyckt att det var en rolig idé att låsa ihop två cyklar. Och egentligen är det ganska roligt! Så länge det inte drabbar en själv... Bästa E: Har ni fått bort låset?

Av Malin - 4 oktober 2011 22:36

Så var ytterligare en dag till ända och jag antar att ni efter det förra inlägget har förstått vad jag har gjort idag!? 10 liter svamp har plockats och rensats och ligger nu och torkar.


Bjuder på lite bilder från turen. Vovvsan var med och lufsade. Hon älskar skogen, men det sliter på hennes höfter att hoppa runt i riset och hon var ganska tagen efter turen idag... 13,5 år är vår sötaste Daisy.


TV: En liten bråkdel av alla trattisar som tittar upp ungefär överallt i skogen. TH: Daisan flyger fram i skogen. Som ung på nytt.


Finaste, finaste.


Mys och gos med lillhusse på fikapausen.


Insåg ganska fort att min torkning på köksbordet inte var optimal. Så nu har jag hängt svamparna på tork i tvättstugan i stället. Här får dem det lite luftigare. I bakgrunden ser ni dörren till tvättstugan som kom på plats för några veckor sedan.

 

En dag mindre kvar till lördag. Jag ska inte sticka under stol med att det är skönt att vara ensam. Jag tycker om att vara ensam ibland. Jag har absolut inga problem med att sitta hemma själv en fredag- eller lördagkväll till exempel, vilket jag vet bringar panik hos andra.


Men det är klart att jag saknar mina pojkar. Och att jag längtar som en tok tills de kommer hem. Jag får nästan lite tårar i ögonen när jag hör Isac i bakgrunden när jag pratar med Andreas. Men dagarna går inte snabbare för att jag längtar, så jag försöker passa på att njuta av ensamheten.


Men just nu flyger dagarna iväg och det finns massor att fixa och dona med så lördagen kommer nog vara här innan jag hinner blinka.


Sov gott mina vänner


Av Malin - 4 oktober 2011 20:00

NU:

När katten är borta dansar svamparna(?) på bordet.

 

STRAX:

Löptur med mina nya pjux!


SEN: Middag hos mamma och pappa!

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards