mochamanda

Alla inlägg under mars 2011

Av Malin - 25 mars 2011 10:43

Det underbara vårvädret håller i sig och det blir nog en liten tur med springvagnen snart. Barnmässa i eftermiddag och sedan fredagkväll. Kan nog bli en ganska bra dag idag också!


Igår hade jag och Isac mammor och barn från föräldragruppen på besök. Lika trevligt som vanligt när vi träffas. Fick lite inspiration från senaste buffétidningen där de hade recept på mingelpannkakor, men då det är våffeldagen idag så fick det bli våffelsnittar som tilltugg igår! :) Gjorde två varianter. Den ena med en basilikaost och lufttorkad skinka. Den andra med bland annat avokado och gravad lax. Det blev riktigt goda!


 


  


Recpet på den med gravad lax hittar du här och den med basilikaost hittar du här.


Jag och Isac hann även ut för att njuta av eftermiddagssolen och fick sällskap av pappa när han kom hem från jobbet. Det är så härligt att äntligen kunna vara ute lite mer och då inte bara med vagnen!


     

Av Malin - 23 mars 2011 20:48

...Just idag mår jag bra.


Jag tror att jag har tagit upp det tidigare. Man borde inte mäta hur bra en dag har varit beroende på hur mycket man har fått gjort. Men visst är det skönt de dagar när man faktiskt känner att man har gjort lite nytta? En sån där dag när man känner sig duktig. En sån dag har jag haft idag. Städat bland annat badrum, tvättstuga, fixat lite ute och lagat mat. God mat. Igen. Lina´s matkasse får hittills högsta betyg!


Kalas hos Isacs kusin har vi också varit på. Kusin M fyllde 3 år. Med oss hem fick vi ytterligare lite barngrejer att fylla vårt hem med. Åkte och handlade efter kalaset och insåg på vägen hem att jag glömde handla till imorgon då jag och Isac får mammor och barn från föräldragruppen på besök. Jaja, får fixa det i morgon!


Nu ska jag slappa lite i soffan och bara må gott. För det gör jag idag. Jag mår riktigt bra!



Våren kryper närmre och det är bara så skönt! Jag och Isac njöt tidigare idag.

           

Av Malin - 23 mars 2011 09:50

Hade en mycket bra och trevlig kväll igår. Jag och Isac satt och mös i soffan framför hockeyn, Andreas dammsög och mamma lagade maten från Lina´s matkasse! Vet inte vad jag hade gjort för att förtjäna detta men skönt var det och Färjestad vann! :)


Maten var jättegod. Var lite lätt skeptisk innan då rätten innehöll pepparrot, men det blev jättegott! Framför allt salladen var toppen! Lägger upp receptet på den ifall någon ör nyfiken. Den här salladen är tänkt att räcka till två middagar för fyra personer så det blir en hel del! :)


Vänskapssallad:


Hyvla 600 g vitkål med osthyvel eller strimla tunt med kniv. Finstrimla 1 röd paprika och 1/3 purjolök. Skala och riv 200 g morötter grovt på rivjärn. Blanda allt i en skål eller i en burk med lock.


Koka upp ¾ dl olja och ¾ dl vinäger, tillsätt ¾ tsk salt och 2 tsk socker. Slå den varma dressingen över grönsakerna och blanda om. Täck med lock eller en tallrik.


Ha en trevlig onsdag!

Av Malin - 22 mars 2011 09:10

 Isac har, lite tidigare än vanligt, somnat in i sin förmiddagslur och jag ska alldeles strax fara runt i huset och röja och städa och tvätta. Nätterna fortsätter fungera bra. I morse vaknade han strax efter sex efter att ha somnat runt halvnio igår. Och jag har börjat förstå att jag också får sova och har sovit som en stock hela natten. Kände mig pigg när han vaknade runt sex. Helt otroligt! :)


Just nu jobbar vi på att få in lite bättre kvällsrutiner så att han lättare ska förstå att sängen vankas. Nu tror jag att sängen kommer lite plötsligt för honom och därför blir det en del protester när vi helt plötsligt lägger honom i sängen och tycker att han ska sova. Gröt, bad, pyjamas, mys, saga/sång och ev. lite ersättning är tanken.


Igår knackade det på dörren och utanför dörren stod vår levernas från Lina´s matkasse. De har premiär i Karlstad den här veckan och vi tänkte att vi skulle pröva och se om vi gillar det. Vi har prövat konceptet tidigare, men föll inte riktigt för det den gången. Linas matkasse har vi dock hört mycket gott om och ger det därför en chans. Kul att få lite nya idéer och recept och inte bara köra på samma gamla vanliga!


Nej, som sagt. Nu blir det till att sätta på städmotorn och göra ett ordentligt ryck medan min goding sover.

Av Malin - 22 mars 2011 08:35

30. Någon jag aldrig kommer släppa taget om.

 

Någon får återigen bli några när jag åtar mig den sista bilden i fotoracet. De här två, mina underbara killar, släpper jag aldrig!


 

 

Av Malin - 21 mars 2011 11:09

29. Den nyaste bilden på mig själv.

 

 

Av Malin - 20 mars 2011 21:36

Någonting måste vi ha gjort rätt i alla fall. Isac har sovit två hela nätter i sträck! Ca 10 timmar båda nätterna. Hur underbart som helst! Duktigaste, goaste lillpojken!


Hoppas det fortsätter så i natt och alla andra nätter. Är hyfsat trött efter att ha kommit hem från bandyavslutningen efter halvtvå natten till idag. I morse tog jag, Anna, pappa och Isac en joggingtur. 9,3 km blev det tillslut. Lite stel i knäna och tyvärr lite känningar i fogarna. Kroppen är inte van några längre distanser än direkt. Men det var bara såå skönt att springa! Och helt underbart väder dessutom!! Sen bar det av på babysim för att sedan titta på herrarns final medan Annapanna bakade massa bröd. Solsidan med trevligt sällskap i form av broder och T. Nu slappar jag framför "Flickan som lekte med elden" och snart blir det nog sängen!

 

Nattinatti

Av Malin - 20 mars 2011 20:40

28. En tokig bild.

 

Det får nog bli lite bilder från vår renovering. Det var en tokig tid. Nog för att vi fortfarande renoverar. Men inte riktigt i samma omfattning.


Delar av vårt kök i ca fem månaders tid. Julpyntat.


Köket inne till vänster. Vardagsrummet till höger. Känner ni igen er?? Numera är det en vägg ut från murstocken mot vardagsrummet.


  

Bilningsdags.


 

Syrran jobbar på murstocken.


 

Bort med golvet i hallen.


  Mys i köket.


  

Fikagäster. Lägg märke till att gästerna har jackorna på. Vi hade det lite kyligt.


 

Tittut!


 

Badrum??


 

Vårt fina badkar


 

Snygging.


     

  

Dränering.  



          

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards