mochamanda

Alla inlägg under april 2011

Av Malin - 28 april 2011 21:33

Ja, nu tar han sig faktiskt framåt. Han drar sig framåt med händerna. Lite krälande liksom. Godingen. Ville bara berätta det. Har lånat ut min dator för ikväll och att blogga från Iphonen är inte riktigt så roligt att det blir mer än såhär. Nattinatti kära vänner. I morgon är det fredag. Det gillas.

Av Malin - 28 april 2011 18:05

... dopp i älven!   Check!


   

Jag o lillebrorsan. Det är inte så många mer än honom som jag kan locka med på sånna här saker. Möjligtvis min A också. Var faktiskt inte riktigt så kallt som jag trodde. Nästan skönt faktiskt. Efteråt.

Av Malin - 27 april 2011 15:26

Det finns några dagar varje månad när jag bara vill slänga in mig själv i en garderob och låta mig sitta där och sura tills dagarna är förbi. Dagarna då ingenting är roligt. Dagarna då jag tycker att jag är både ful och rätt så värdelös och inte är ett dugg inspirerad till att göra någon som helst slags nytta för vare sig någon annan eller mig själv. En riktigt rolig och social typ med andra ord. Not. Borde ut och springa. Borde städa, diska, tvätta. Men det struntar jag i


Tycker du som jag, tycker du som jag, så gör jag det en annan dag.  


Nu blir det soffläge med chokladdränkta cashewnötter och en bok medan Isac sover. I need it. I need it badly. I need it now.

Av Malin - 26 april 2011 23:20

Efter att A fick kalla fötter sent i gårkväll när vi satt med ritningarna har jag idag promenerat runt på Råtorp och spanat bland husen samt googlat på uterum, trädäck, uteplats, tegelhus med mera för säkert tusende gången. För när magkänslan säger ifrån ska man lyssna på den. Det har vi lärt oss genom åren och vi har nu rättat till det som kändes fel igår. Så nu är vi redo att skicka in våra ritningar och ansöka om bygglov. Vi har också en snickare på g så att vi har en större uteplats innan hösten är här känns inte helt orimligt. Men är det något jag borde ha lärt mig så är det att saker alltid tar längre tid. Dock blir jag nästan mer besviken för varje gång saker och ting skjuts upp. Hopplös är vad jag är ibland.


Att fota blyertsskisser är kanske ingen jättehit, men ni får hålla er till godo med dessa bilder tills de verkliga dyker upp om x antal månader. :)


 

  


    

För övrigt har Isac fått en ny kompis då våra grannar fick en liten kille igår! Tänk vad de ska ha kul ihop om ett par år!  


Nej, nu hör jag bestämt hur kudden ropar på mig.

Nattinatti





Av Malin - 25 april 2011 21:50

I går hade vi besök av bästaste E! Så underbart. Mötet i Göteborg förra helgen blev inställt, men vi hade turen att få träffa henne redan en vecka senare. Det tyckte vi var roligt!


 


Idag har vi haft en helt fantasisk dag ute på Mariebergsskogen. Vi började med en lättare lunch på Naturum och såg en älg inte så långt bort. Sedan ringde vi in E o P som bor nästintill ett stenkast bort och fick träffa deras söta lilla dotter. Endast 18 dagar gammal. Myyyys. Vi fikade, pratade och bara njöt. Livskvalité så det sjunger om det. Är det sånt här man gör när man inte renoverar undrade min goa A. Jaa, typ.


         


Dagen avslutades sedan med en joggingtur. Välbehövligt efter påsken kan jag lova. Fetaostfyllda lammfärsjärpar, grönsaksragu och potatisklyftor lagades till middag och jag fick återigen utmana mig själv. Jag är uppväxt med att inte tycka om lamm. Kan inte ens minnas när jag åt lamm senast. Så det var med viss tvekan som jag stoppade gaffeln i munnen. Återigen blev jag överbevisad. Det var faktiskt inte så tokigt. Lite läskigt. Men faktiskt ganska gott. Tror jag.


Nej, nu ska jag rita planritning och situationsplan för uteplatsen. Dags att ansöka om bygglov!


Tack och hej.

Av Malin - 23 april 2011 13:15

Glad Påsk alla läsare!


Insåg när jag dekorerade tårtan att mina marängkycklingar var överflödiga. Synd. Verkligen synd. Nästa gång jag bakar dem blir på Halloween...


 





Helt underbart väder. Var det midsommar idag eller? Nej, just det. Då hade det ju regnat. Kan inte minnas att jag någon gång plarerat att äta middagen utepåskafton. Men riktigt härligt ska det bli. Myspys.


 

Det här är tårtan invändigt. Hembakad tårtbotten. Nedersta lagret är egentillverkad kiwimousse och andra lagret är egentillverkad hallonmousse där jag även strött över hackad daim. Tårtan har jag sedan täckt med daimfluff. Värmt upp grädden så att den nästan, men absolut inte, kokar. Haft i hackad daim som har fått smälta, svalna, stå i kylskåpet över natten och sedan vispats. Över detta har jag sedan lagt på MMF, marshmallowsfondat med hallonsmak som jag hade över i frysen sedan vi gjorde bakelserna till dopet. Tårtan är sedan dekorerad med hallon/passionsfruktstryffel som jag bakade i går samt chokladspån som jag skapade med hjälp av mörk, ljus och vit choklad och en potatisskalare!   


Ska bli mycket spännande att se hur den smakar ikväll! Som vanligt har jag inte följt något recept utan blandat mina favoritsmaker. :)



Av Malin - 22 april 2011 22:58

Antingen eller. Det är nog lite av mitt måtto. Inget mittemellan. Mamma sa idag, när jag berättade om mina tårtplaner, att jag är on eller off. Just nu är jag väldigt mycket on. Har under dagen jobbat på en tårta som jag ska färdigställa i morgon. Har bakat egen tårtbotten, egna mousser, en fluff, samt dekorationer. Återkommer i morgon med smaker och annat. En av mina mer komplicerade dekorationer var marängkycklingar. Nja, kan väl inte säga att jag lyckades jättebra. Men jag försökte i alla fall!


Marängkycklingarna innan 3h i ugnen.




Marängkycklingarna efteråt. Eller kycklingar förresten. Badankor? Spöken? Mördarsniglar? Inte vart det särskilt gula heller, trots karamellfärgen. Och vart kom skummet ifrån som bubblade ut. Nä, det här med maränger är inte min starka sida.


Igår började Isac prata på riktigt. Han sa mamma. Jo, han sa faktiskt det. Det är sant. Eller ja, okej, han kanske sa ma-ma. Men det är ju typ mamma. Även om han själv inte fattar det :) Allt fler konsonanter prövas och att prutta med munnen är något som han gärna gör. Allra helst när morbror kör runt med honom inne på Maxi. Goaste godingen. En riktig sprattelgubbe som börjar sitta stadigt. Såpass stadigt att jag törs använda kameran med båda händerna och sitta en bit ifrån.


   Nu tar vi kvällen här och laddar för en solig påskafton med syskonen där den traditionsenliga menyn byts ut mot årets första grillning. Namnam.

Av Malin - 21 april 2011 09:06

Ja, nu är det onekligen två små gaddar som håller på att titta ut där nere. Jag kände den ena igår och tanden bredvid idag. Små sylvassa rackare. Plötsligt är jag himla glad att jag inte ammar. Hua!! Vår lille kille är en riktig Vasstand!


 

Vasstand för mina tankar direkt till en utav mina favoritfilmer när jag var liten. Landet för länge sedan. Fast vår lille Isac är betydligt snällare och goare än Vasstand i den här filmen. Han är nog lite mer Lillefot.

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards