mochamanda

Direktlänk till inlägg 9 oktober 2014

Isac 4 år

Av Malin - 9 oktober 2014 11:55

Idag är det alltså fyra år sedan. Fyra år sedan vår Isac föddes. Det känns som igår, samtidigt som jag inte ens kan minnas livet innan. Och tänk att han dessutom har hunnit med att bli storebror både en och två gånger under sina fyra år.

Han börjar bli stor, vår lille kille. Och det blir roligare och roligare att konversera med honom för varje dag. Det är så fantastiskt att höra honom berätta så detaljerat om sina upplevelser och vi märker att han kommer ihåg så mycket och kan berätta om saker som har hänt för länge sedan. Isac som inte var jättetidig med talet har tagit igen det med råge och pratar väldigt rent. Han pratar mycket och gärna med de han känner och alltmer med okända, även om han fortfarande är rätt blyg. "Jag kan prata så mycket" var något han ofta sa till oss i somras. Glad och stolt.

Han är fortsatt intresserad av bokstäver och siffror. Alfabetet kan han utantill och han klarar av att skriva några bokstäver. Han kan läsa sitt namn och känner igen Lovis namn. Han kan alla färger, till och med på engelska. Han kan även räkna till tio på engelska och även några ord och uttryck (Dora och Diego är populärt här hemma). Han leker fortfarande mycket med sina djur och det är nu mycket rollekar såsom mamma, pappa, barn. Det märks att han tar in omgivningen allt mer och vi ser och hör hur han funderar över det han möter. Allt från filmer, böcker och saker som händer på förskolan brukar vi få prata om.

Han är en väldigt snäll storebror som delar med sig och tänker på sina syskon, mån om att ingen av dem ska glömmas. Han tycker om Molly och blir så glad när han märker att hon ger respons. Ibland tar han fram en docka, drar upp tröjan och låter dockan ammas. Han leker bra och gärna med Lovis och är duktig på att hjälpa henne.

Han äter det mesta. Ibland. I perioder äter han ungefär inget. Han är, precis som sin mamma, tokig i choklad. Han gillar att hjälpa till i köket, särskilt när det ska bakas.

Isac tillsammans med sin bästis tillika kusin.

Isac är stormförtjust i sin kusin E. Hon och mormor är väl de personer som Isac pratar allra mest om och längtar efter varje dag. Han berättar mycket vad han tycker om. Han kan även säga att "Mamma, det var en rolig idé!" "Nej, va tokigt". "Igår" är för Isac ett samlat uttryck för alla dagar som har passerat.

Isac är fortfarande lite av en ordningspolis och vet vilka regler som gäller och ser till att omgivningen följer dem. Han är känslig och det är inte ofta jag behöver höja rösten till honom. Om jag väl gör det får det liksom inte rätt effekt och han kryper in i någon form av skal och kläderna som jag har bett honom att ta på sig kommer definitivt inte på. Med honom får jag helt enkelt ta lite andra vägar.

Isac har fått sin pappas kropp och är väldigt atletisk. Han älskar att hoppa och gör det mest hela tiden. Han är duktig på att klättra och har bra koll på kroppen. Studsmattor är en stor favorit och han hoppar gärna med grannen E. Isacs favoritställen är badhuset, leklandet, Mariebergsskogen och mormor och morfars husvagn.

Underbara, söta lilla du. Som vi älskar dig lilla tokunge. Du gör oss lyckliga varje dag. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 5 december 2017 12:44

  I Skutbergets milspår i becksvart mörker trevade vi fram tillsammans. Hand i hand. Och från och med då var det du och jag. Tio år senare händer det fortfarande att vi famlar i blindo, men vi gör det alltid tillsammans.   Tre månader efter vå...

Av Malin - 18 oktober 2017 22:02

Efter att ha gått in på min blogg här efter några månaders dvala inser jag att ni måste sitta där ute alldeles pirriga och fulla av förväntan över hur det egentligen gick med vår gräsmatta!? Jag ska inte låta er vänta längre.   Grä...

Av Malin - 18 oktober 2017 21:08

För dryga veckan sen fyllde Isac sju år. Det är svårt att inte dra till med klyschan om hur fort tiden går! SJU år!Han är tydligen stor nu och använder sig av uttryck som typ, liksom, asbra och coolt. Men den mjuka, omtänksamma killen finns kvar där ...

Av Malin - 19 juli 2017 23:59

    Idag har vi haft en lycklig tjej som strålat ikapp med solen. Hon var så glad över att det var hennes födelsedag. Vi har firat med sång, frukost på sängen, strandhäng och glasstårta.   Molly är vår lilla pratkvarn. Hon är väldigt ve...

Av Malin - 23 maj 2017 23:00

Det går framåt i trädgården och trädäck och gräsmatta känns inte alltför långt borta. Om jag får drömma lite, vilket jag gärna gör, så har vi både trädäck och gräsmatta inom två veckor. Men så vet jag också att saker sällan går som planerat. Som vi l...

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards