mochamanda

Alla inlägg under april 2013

Av Malin - 15 april 2013 21:48

När man har två småbarn är det inte lätt att hinna med så mycket fotande under trevliga tillställningar. Men lite familjeposande hann vi allt med under min farmors åttioårskalas.


Vår lilla familj.


Generationkort.


Alltså, jag sitter på en stol framför övriga och ser därför aningen stor och klumpig ut. Mer än vanligt liksom. Men om jag bara någon gång skulle komma ihåg att posa lite snyggare när jag hamnar framför kameran så skulle det se lite bättre ut. Kolla bara proffset nedanför.


Nog för att hon är mindre, men benen i kors och armarna lite mer smakfullt placerade gör skillnad. Fina syster.


Jag kommer inte helt oväntat att tänka på ett bar bilder från Asien.


Efter den här bilden fick jag banning.


Fortfarande blekast, men lite mer passande pose.


Nej, nu ska jag ta min lillskrutta och hoppa i säng. Vi har haft ytterligare en kväll i rätt riktning. Hon sitter nöjt i sin pappas knä medan jag får några minuter över här! Toppen.


Nattinatti


Av Malin - 14 april 2013 21:35

Så nära, men ändå så långt borta. Datorn är en benlängd ifrån mig, påslagen dessutom. Jag hade gärna haft den i knät och lagt in lite bilder från igår. Men mitt knä är inte helt oväntat upptaget. Dock har de två senaste dagarna varit liiite mindre klängiga. Ett ministeg framåt.

Imorgon tänker jag vara nojjig och låta Isac vara hemma med mig och Lovis. Magsjukan började gå på föris i slutet av förra veckan. Och med dop och tillresande släkt till helgen så har jag ingen lust att chansa. Om det inte har dykt upp några nya fall nu under måndag och tisdag kanske jag törs släppa iväg honom på onsdag. Vi får se.

Nej, jag tror att vi ska förflytta oss till sängen. Läsa på lite om mat och bebisar. Lovis är väldigt intresserad av det vi äter och det känns som att det börjar bli läge för smakportioner. Hon har smakat gröt några gånger och äter riktigt duktigt. Gapar och sväljer och ser nöjd ut.

Nattinatti

Av Malin - 13 april 2013 22:36

Och nu ska det bli såååå skönt att sova! Vi har under eftermiddag och kväll firat min fina farmor som fyllt åttio. 16 av 18 barnbarn, alltså kusiner för min del, hade lyckats ta sig hem för att fira henne från alla möjliga håll i Sverige. Riktigt kul!

Resten av dagen har spenderats i köket med förberedelse inför nästa helgs dop. Ett riktigt långkok innehållande 6 kg högrev. Det tog sin lilla tid.

Jösses, vilket "Kära Dagboksinlägg" det blev ikväll. Nåja, jag kan väl som kompensation erbjuda er chansen att utöva skadeglädje. I eftermiddags slog jag nämligen i kalvdön, som min norrländska sambo säger. Jag fick alltså en kärringstöt alternativ änkestöt som jag efter lite efterforskning har förstått att det kan kallas. Hur som helst slog jag i den så hårt att jag helst hade velat lägga mig ner och dö ett litet tag. Men bråttom som jag hade fick jag springa vidare och hantera smärtan med att andas som om jag födde barn. Såhär på kvällskvisten kan jag fortfarande inte böja armen helt.

Och appropå efterforskning som jag skrev nyss. Nu ska jag som kvällslektyr läsa om hur grodor övervintrar. Detta diskuterade jag och min storebror på väg hem från kalaset och vi kunde båda konstatera att vår kunskap i ämnet var för låg!

Kvack och godnatt

Bild nedan: Isac har ställt upp tågen och sina djur som publik(?) medan han leker med IPaden.

Av Malin - 11 april 2013 22:45

Har tagit en lååång dusch i relaxen. Ensam. Med musiken på högsta volym har jag låtsats vara Kelly Clarkson och vrålat ut "Because of you" så högt jag kan. Befriande.

Är lite nere just för tillfället. Dels är det mycket jag vill hinna med inför dopet nästa helg som är svårt då mitt lilla minimonster vill hänga på mig hela tiden. Dels är det jobbrelaterade funderingar som tynger, vilket jag ska återkomma till. Egentligen är inget av det här någon större anledning till oro. Men med sisådär fyra timmars sömn, som föregående natt bjöd på, så blir problem gärna lite större än vad de egentligen är.

Och det här med jobb då? Jo, jag har sedan jag blev gravid och sedan efter förlossningen gått runt och sagt att det känns rätt skönt att söka jobb under föräldraledigheten. Jag kan i lugn och ro söka jobb utan att känna mig stressad. Om jag fortfarande inte har fått jobb när Lovis börjar närma sig ett och ett halvt? Ja, då, börjar det bli dags att få lite panik, har jag sagt.

Tydligen verkar jag tro att Lovis är ett år äldre än vad hon är då jag redan nu känner mig stressad över att inte ha ett arbete. Jag vill veta vart jag är på väg. Jag vill veta när.

Vi pratar ofta i meningen "När jag får jobb så kan vi...". Framtidsplaner helt enkelt. Framtidsplaner som bygger på två löner. Faktum är att jag aldrig har haft ett riktigt heltidsjobb sen vi blev ett par. Det är klart vi längtar efter två inkomstkällor och att det kommer göra skillnad.

Nu har jag en bra utbildning i ryggen och det sägs vara lätt att få ett jobb med min utbildning. Men jag är ju rätt så kräsen på ort som ni kanske förstår.

Nåja, det blir nog ordning på detta också tillslut. Avslutar med en bild på min lillsnutta som dagen till ära varit extra gnällig på grund av en förkylning. Därav den dåliga sömnen också. Jag lyckades i alla fall fånga ett litet leende från hennes sida. Men det är klart. Livet blir bra mycket bättre med en boll!

Av Malin - 10 april 2013 22:36

Har lagt mig i sängen med Lovis vid min sida i vanlig ordning. Mitt älskade lilla plåster. Det är charmigt på sitt vis, men påfrestande då det är nästintill omöjligt och få något gjort när hon är vaken. Och idag har det inte varit några längre sovstunder. Så fort jag lägger henne ifrån mig åker surläppen fram och strax därefter kommer gråten. Men väl i min fram ler hon och gurglar mot omgivningen.

Men bara en sån sak som att byta blöja på Isac blir lite av ett stressmoment när hon ligger och skriker bredvid. Detta resulterade i att jag blev jättearg på Isac för att han vägrade ligga stilla på rygg. En brottningsmatch utan vinnare. Bara en ledsen mamma och en ledsen Isac. Varför han inte ville ligga stilla? För att han var mitt inne i att flytta sina fjorton djur (ett i taget) mellan två olika rum? Varför inte vänta? För att han redan hade flyttat alla fjorton djur från ett rum till ett annat. Ett i taget.

Med Isac fungerar det bäst att säga till honom att avsluta och sedan vänta. Det kan ta alltifrån tre sekunder till x antal minuter. Åka sista gången i rutschkanan till exempel. Oftast förhalar han det lite och åker "allra sista", "en till" och "sista gången" innan han glatt och frivilligt följer med hem. Likadant med Ipaden. Ibland kan det behövas några påminnelser, men tillslut stänger han av den. Frivilligt.

Om vi då avbryter? Inte låter honom åka tredje sista gången i rutschkanan, stänger av plattan innan han är redo eller som i det här fallet, försöker byta en bajsblöja medan han är mitt uppe i flytten av sina djur. Ja, då är det tårar, ilska, panik och protester. Som idag. Även om fighten idag kanske var både dum och onödig från min sida så kommer det definitivt att komma fler. situationer där han inte kan göra på sitt sätt. Det kommer att bli en utmaning och jag måste lära mig att hantera de situationerna bättre. Helt klart.

Nåja, imorgon är en ny dag och då tar vi nya tag. Ska somna med bilden av Isac som kom springandes och gav mig en jättekram när jag hämtade honom på förskolan idag. Sånna stunder väger med råge upp de jobbiga stunderna.

Nattinatti

Av Malin - 9 april 2013 23:49

Ja, nära är det som gäller. Att ligga och snosa mamma i armvecket? Det är mys det. Gärna en hand på mamma också, för att kontrollera att hon verkligen finns där.

Nattinatti

Av Malin - 8 april 2013 21:28

Oj, båda barnen sover. Ja, Isac är väl ingen skräll. Men även Lovis ligger för sig själv i vår säng och sover. Inte på mig med andra ord. Lättnad. Har massor att skriva om, men obefintligt med tid. Om mindre än två veckor ska vi ha dop för Lovis. Planering och en hel del bakande har jag därmed framför mig. Jag har några jobb jobbansökningar att ta tag i också. Det och två barn och ett hus.


Nåja, tills vidare får ni ta del av Isac som övar på frukter. Han är tokig i klippen från TuTiTu på youtube. Härligt pedagogiska klipp, tyvärr på engelska. Eller ja, det är ju bra på ett sätt. Men lite rörigt för Isac att lära sig de engelska alfabetet före det svenska liksom. Jag försöker sitta med och säga de svenska motsvarigheterna, som här med frutkterna i frukttåget som han nu har lärt sig.



 

Av Malin - 6 april 2013 21:28

Jodå, vi har landat och kommit hem. Jag ska berätta mer om resan när jag får lite tid över till datorn. Men mitt lilla minimonster till dotter är i en mammig period och det är inte många minuter om dygnet som hon inte är vid min sida.

Trevlig lördagkväll

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards