mochamanda

Alla inlägg under februari 2013

Av Malin - 19 februari 2013 23:04

Attans också. Jag misslyckades uppenbarligen med att fastna på Bygglovs inspelning. Men vårt hus kunde man skymta ett par gånger. Trevligt. Tur att vår bedrövliga uppfart inte syntes.


Dagen idag har annars haft jobbsökande i fokus, så det har varit en något oengagerad mamma här hemma idag. Men legobygge och utomhuslek har det blivit ändå. Rutschkana och nya intresset hos Isac- snöbollskastning.


Och appropå rutschkana. När jag för en gångs skull sitter vid datorn passar jag på att lägga in ett par bilder från lördagens besök på Mariebergsskogen. Som sagt, rutschkana är grejen just nu. Älskade trolllunge!


Mer än så blir det inte skrivet idag. Nu är det sängdags.

Nattinatti

Av Malin - 19 februari 2013 22:55

Ett djupt andetag. Och så skicka. Klick. Jag har precis skickat iväg en jobbansökan. Ett jobb som jag verkligen vill ha. Så snälla ni, håll tummarna!


Av Malin - 18 februari 2013 22:43

Så var det min tur att gå runt här hemma och snörvla. Men det är varken magsjuka eller influensa, så då får man vara rätt nöjd så här års. Att vara sådär täppt i näsan så att det liksom är svårt att äta för att man måste pausa tuggandet för att andas får mig att tänka på thrillers. Ni vet, filmer där offren får sina munnar igentejpade med silvertejp. Jag hoppas varje gång att de inte är förkylda. För då kan vi snacka om panik! Fast det har dem troligtvis oavsett förstås.

Har förövrigt haft en väldigt nöjd och glad tjej i knäet ikväll. Raka motsatsen mot igår. Åh, hon skrattade massor när jag busade med henne. Helt underbart.

Om jag ska fortsätta hoppa från det ena till det andra måste jag få nämna gårdagens "man tager vad man haver"-middag. Vi diskuterade hämtpizza, men efter att ha kikat igenom frysen och googlat på ingredienser stod snart en skaldjursrisotto på bordet. Musslor, räkor, saffran, vitt vin, philadelphia, avorioris lyckades jag bland annat rota fram. Tonfisk byttes ut mot lax, men annars kunde vi följa ett recept på pricken. Tänk om alla "man tager vad man haver"-middagar vore så lyckade! Aningen godare än hämtpizza, men också aningen mera disk.

Missa för övrigt inte Bygglov på fyran i morgon klockan åtta. Det är äntligen dags för avsnittet från vår gata. Familjen två hus bort får kök, matplats och vardagsrum renoverade. Vem vet. Kanske dyker det upp en tjock Malin med en röd barnvagn i bakgrunden någon gång. Passerade inspelningen till och från dagis några gånger. Nåja, det ska i alla fall bli spännande att se avsnittet! :)

Nattinatti mina vänner

Av Malin - 17 februari 2013 22:16

Amma, amma, amma. Ikväll har det varit mycket av den varan. Hoppas hon kommer till ro nu när vi har lagt oss i sängen och att hon sedan sover lääänge. Jag ligger ett antal timmar back efter föregående natt, är trött efter matchen och har en förkylning som säger hej. Kanske är det något sådant Lovis också känner av. Hon har inte riktigt varit tillfreds under kvällen.

Matchen då. Jo, vi tar ledningen efter en dryg minut, men spelar sedan tyvärr allt sämre för var minut som går. En bit in i andra ligger vi under med 2-5. Efter en time out och nya offensiva direktiv hittar vi energi och vänder matchen till 7-5. Riktigt skönt. Men varför vi väntar 60 minuter med att tända till begriper jag inte.

Personligen har jag svårt att hitta ur bekvämlighetszonen. Det känns som att jag ger upp på förhand och skyller på att jag är otränad och saknar explosivitet. Det gör jag förvisso, men det går fortfarande att ta i. Det handlar om inställning. Matchen förra helgen hittade jag rätt under några minuter. Matchen idag kändes sista halvtimmen bra, men det var samtidigt som hela laget höjde sig så det hjälpte förstås till.

Hur som helst känns det allt bättre och allt roligare. Därför känns det lite tråkigt att det nu bara är en match kvar. Ett par matcher till hade inte gjort nåt!

Nej, nu ska jag ta en efterlängtad dejt med John Blund. Ska bara googla lite på lekstugor först.

Nattinatti

Av Malin - 16 februari 2013 23:07

Ja, alltså, för att förtydliga. Det var inte jag som var i tidningen i morse. Men gulklädda tjejer med skridskor på fötterna påminner helt klart om Isacs mamma när hon spelar bandy för gulsvarta VAIK så Isac var inte helt fel ute.

Och appropå VAIK. Imorgon väntar ett returmöte mot Mölndal. Var lite orolig att jag skulle ligga magsjuk nu, men vi verkar ha klarat oss! Halleluja!

Har nog aldrig längtat mer efter våren som jag gör nu. Inte bara för alla kläder av och på och vagnar i snö med mera. Utan snarare för alla virus och bakterier som härjar överallt. Vi har ändå varit rätt så förskonade (peppar, peppar) men det är liksom alltid någon som är sjuk oavsett om det är någon av oss eller någon som man har tänkt besöka och alla planer skjuts framåt hela tiden.

Nej friskare, soligare och varmare tider önskas. Och jag skulle tro att jag inte är ensam. Men det dröjer nog lite till då temperaturen kommer att krypa ner till runt tio minus och kanske ännu kallare til veckan.

Avslutar med extremt suddiga bilder på Isac som hoppar frän soffpallen till soffan. Kan det finnas något roligare än att hoppa om man är ett busigt barn på snart två och ett halvt år!?

Av Malin - 16 februari 2013 09:37

Sa Isac när det dök upp gulklädda hockeyspelare i tidningen imorse. Sedan vägrade han vända sida. Han skulle kolla på mamma! Sötaste du.

Han har förövrigt bett både mig och Andreas att dra ner hans ärmar då han själv inte klarade av det. Men även vi gick bet. T-shirtärmar är liksom inte längre än så Isac.

Isac tycker om att säga vilka färger saker har. Det blir rätt nästan jämt även om rött och grönt då och då byter plats. Men när det kommer till färgen gul, ja då heter det "sol".

Nu ska vi snart möta upp kusin E med föräldrar på Mariebergsskogen för lek och korvgrillning.

Trevlig helg!

Av Malin - 15 februari 2013 22:33

Sitter för ovanlighetens skull vid datorn. Det är annars mycket bloggande från mobilen just nu. Jag är inte riktigt kompis med min proppfulla dator och ids inte starta upp den så ofta. Dock närmar sig även mobilen bristningsgränsen så jag behöver tömma den på lite bilder bland annat. Det är väl sisådär 2500 bilder tror jag.


Liten i stora världen.


Idag har jag och barnen varit en sväng på stan. Isac har mestadels gått, vilket är såå spännande såklart. Han har tittat på bussar, vinkat till polisbilen, studerat rulltrappan och lagt sig ner mitt i ett köpcenter för att noga studera det högblanka klinkergovlet. Vi avslutade med att handla lite mat. Fredag eftermiddag = Inte direkt ensamna! Barnvagn plus en Isac. Men bara han får hjälpa till så är det inga bekymmer. Jag får ha lite is i magen och ge några ursäktande blickar när vi blockerar vägarna eller när Isac har lite svårt att kontrollera kundvagnen. Men hem kom vi med Tacos. Fast grillad kycking och turkisk yoghurt istället för köttfärs och creme fraiche. Ombyte förnöjer.


 

Idag har vi också invigt vattenfärgerna som jag köpte häromdagen. På Isacs begäran fick jag rita en blå traktor med mun, en blå gubbe, ett hjärta, två solar och några fåglar. Tjusigt va!? 



 

När jag ändå är i farten slänger jag in videoklippet där Isac inviger sin nya matta.


Isac har för övrigt börjat tycka om att pussas och kramas. Innan läggdags får jag och Lovis en varsin puss på munnen och sedan två kramar var. Att kramas innebär för Isacs del att man lägger kinderna mot varandra och i och med att man har två kinder så blir det två kramar. Ibland behöver det inte vara krångligare än så! <3


Puss och kramkram från oss

Av Malin - 14 februari 2013 21:51

Har haft en förvånansvärt lugn och enkel kväll. Jag fick till och med lite tid över, vilket aldrig händer annars. Jag blir galet effektiv när jag är ensam. Disken är diskad och leksaker är undanplockade, bland annat beroende på att Isac återigen tycker att städning är roligt och något som ska göras innan han går och lägger sig. Och vill han städa säger jag inte nej!

Lovis och jag var en sväng till IKEA idag. Med oss hem fick vi två mattor till Isac som han ivrigt rullade upp när han kom hem från dagis. Att studsa/hoppa/springa på/mellan siffrorna var väldigt roligt tyckte Isac. Godingen, han kan många av böckerna vi läser på kvällen utantill och "läser" högt. Det är så underbart så att jag skrattar när jag sitter där bredvid.

Nu ska jag se klart "I hjärtat på Anja Pärson" innan det blir sängen för mig och Lovis. Amning varannan timme var det som gällde även natten till idag... Några fler timmar i sträck skulle uppskattas! Mycket ytlig sömn= mycket drömmar.

I natt drömde jag att jag var på ett bröllop som dock avbröts efter att brudgummens mamma spelat gitarr. Efter att en gammal klasskompis hjälpt mig att hänga en tvätt var det dags att åka hem. Bruden kunde inte köra hem oss (konstigt!?). Skyndade mig istället efter ett par innebandykompisar ut från läktaren på ridskolan som jag är uppväxt på. Jag hamnade på en buss. Den tog omvägen via Ungern(!) hem. Fast vi hamnade i New York och åkte en karusell liknande Spöktåget (för er som kommer ihåg den karusellen som fanns i Mariebergsskogen för många, många år sedan). När vi var färdigåkta var det dags för makeover. Japanska frisörer skulle ta tag i mitt hår. Jaha, klippa toppar och färga utväxten? frågade dem. Nej, gör vad ni vill svarade jag och frisörerna sken upp. Men när det tänkte klippa av mig allt hår blev jag lite osäker ändå. Tyvärr fick jag aldrig reda på resultatet då liten väckte mig och ville ha mat.

Skulle kunna fortsätta och berätta bra länge om mina drömmar. Bland annat den när min pappa börjar köra bilen innan alla är fastspända. Jag säger åt honom att stanna, men han fortsätter att köra. Jag blir alltmer hysterisk och skriker åt honom att stanna. Men ju mer jag skriker desto snabbare kör han. Detta har jag drömt två gånger(!) Härom natten drömde jag att han fick en stroke. Skulle möta upp ambulansen, men det var inte så lätt att transportera honom och två andra på cykel!

Och om någon har tagit sig ner ända hit önskar jag er en glad alla hjärtans dag-kväll!

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards