mochamanda

Alla inlägg under januari 2013

Mat

Av Malin - 8 januari 2013 22:46

Har kollat ikapp på Sveriges mästerkock och blir som vanligt galet sugen på att både laga och äta mat! Får nog planera in någon spännande och avancerad middag till helgen. Dagens matlagning var i och för sig också en utmaning. En missnöjd bebis i bärselen framför mig och en nyfiken tvååring på en pall vid spisen. Svettigt värre kan jag lova. Maten blev såsmåningom klar och smakade dessutom gott. Currydoftande rispytt med omelett från Linas matkasse.

Nedan: storebror och lillasyster i samspråk imorse.

Av Malin - 6 januari 2013 20:53

 

Ni som är hemmastadda i Karlstad kan nog lista ut var vi har varit idag. Jag och Andreas tog några varv på Mariebergsviken med barnen i vagnen. Sedan fick Isac hyra skridskor och hjälm och åka med pingvinerna. Eller ja, åka och åka. Men ändå. Så länge han tycker det är kul att vara på isen så är jag nöjd. "Åka pinnepin" sa Isac.

Av Malin - 3 januari 2013 21:42

Ja, nyårsafton blev en riktigt trevlig kväll. Isac och kusin E somnade innan huvudrätten och vi kunde därför sitta och äta en stillsam middag tillsammans alla fyra. När hände det senast!? Efterrätten intogs som hastigast då klockan snabbt närmade sig midnatt. Gott var det hur som helst. Barnen sov sog genom fyrverkerierna och så även vovvsan. En sån kväll är jag glad för att hon i princip inte hör något längre. Att slippa se henne skaka och slippa ge henne en massa lugnande är rätt skönt.


Förrätt: Paltmuffins med gott tilltugg. Efterrätt: Chokladfondant, glass och hallonsås.


Varsågod och sitt.


Puss!



Huvudrätt: Krämig risotto med ångkokt lax.


Och så nyårsfina familjen då! :)

Av Malin - 3 januari 2013 20:47

Ja, nog tog gårdagens träningspass en massa fysisk energi i anspråk. Så härligt att få ta i lite och träningsvärken har nog hittat till kroppens alla muskler.  Men så mycket mental energi den också skapade. Det har jag utnyttjat idag när jag varit ensam med mina två små och Daisan. Städning, promenader, lek och handling. Isac lekte med sötaste Alice. Men hennes namn var tydligen inte helt enkelt. "Mellis" blev slutligen "Illis". Närmre än så kom han inte.


Sänder en tacksamhetens tanke till dessa vagnar där jag kan rymma både mina två små och en massa mat!

Av Malin - 3 januari 2013 00:14

18.50: Ut på promenad med vovvsan.
19.15: Packa bandyväskan.
19.25: Packa vagn, skötväska, bandyväska och filt i bilen.
19.35: Amma Lovis
19:40: Ta fram kläder till Lovis och mig själv.
19.50: Amma lite till
20.00: Byta om på Lovis
20:05: Byta om på mig själv
20.10: In i bilen och köra till Tingvalla
20.20: Framme, packa ur bilen och ner med Lovis i vagnen.
20.32: Uppvärmming - två snabba varv gåendes med vagnen runt isen. Tredje varvet blir det en liten lugn jogg.
20.50: In och ta på bandymunderingen.
21.02: Amma en sista skvätt.
21.10: Ut på isen och köra skiten ur mig. Hej mjölksyra. Men såå härligt att träna!!
22.00: Av isen och av med skridskor, hjälm, skydd med mera.
22.26: Packa in i bilen. Köra hem. Tömma brevlådan hos en vän på vägen.
22.37: Hemma. In med Lovis till Andreas. Ut med hunden.
22.49: Packa ur bilen. Hänga upp svettiga underställ och skydd. Skänka en tacksamhetens tanke för torkställningarna vi skruvat fast bakom dörren i tvättstugan.
23.02: Plankan på golvet en snabbis. Sätta på duschen och göra en planka till medan vattnet blir varmt.
23.09: Amma Lovis medan vatten från det i princip otorkade håret rinner längs ryggen.
23.24: Pilla in en tablett i vovvsans mun och sedan ge henne lite kokt ris (snäll mat mot hennes mage som varit ur balans).
23.26: Göra äggröra av tre ägg samtidigt som jag stretchar. Äta. Ny stretchövning. Titta längtansfullt på den sista bananen men inse att Isac troligtvis kommer vilja ha "blan" till mellanmål i morgon.
23.35: Borsta tänderna. Stretcha. Tandtråd (8 dagar kvar till tandläkarbesök...) Stretcha.
23.39: På plats i sängen och försöker varva ner med hjälp av detta inlägg.
23.59: Inser att Lovis inte verkar vilja somna själv i sin säng denna kväll heller. Lyfter henne intill mig och fungerar som napp ett tag framöver.
00.10: Klar med inlägget och redo för att invänta John Blund.

Nattinatti på er

Av Malin - 1 januari 2013 20:52

Snor rubriken på inlägget från en väns blogg. Hoppas det är okej. För det är precis så det känns idag.


Daisy spenderar veckan hos oss. Hon är van att sova i sängen, men kommer inte längre upp själv. Måste lyftas. När hon väl kommit upp ska hon ner. Typ. Svårt att sova bra för mig med andra ord. Därför tänkte jag lägga mig på golvet så kunde hon ligga nära och komma och gå som hon vill. Vad jag inte hade räknat med var att Isac absolut skulle sova med oss på golvet när han kom in till oss precis när vi la oss vid halvtvå-snåret. Vi gör ett flertal försök att lyfta upp Isac till Andreas i sängen. Men det är hopplöst. Isac SKA sova med oss därnere. Vi lägger Lovis hos Andreas, men då han inte har någon mjölk att erbjuda så flyttas snart Lovis ner till mig igen då hon vill snutta sig till sömns.


Efter lite justering hamnade vi tillslut såhär. "Det löser sig" sa jag till mamma när hon undrade hur vi skulle sova när vi hade Daisy hos oss. Och se, det gjorde det.


Med andra ord inleder jag 2013 med att samsova på en 80 cm bred madrass på golvet med mina två barn plus hund. Lite mysigt, men hyfsat obekvämt. Jag somnar såsmåningom och drömmer att huset håller på att falla sönder. Jag vaknar på morgonkvisten av att Daisy vankar av och an. Jag håller precis på att amma Lovis och skickar upp Andreas för att kolla läget. Han upptäcker en bajsdoft i vardagsummet. Jag går upp och hittar hundbajs på mattan i vardagsrummet. Löst hundbajs. Nice. Tar på mig första, bästa kläderna och närmsta skorna (Crocs. Barfota.) och går ut med vovvsan. Mattan slänger Andreas ut i uterummet så länge. När vi kommer in tar det inte lång tid innan Daisan spyr. Lovely. Resten av förmiddag flyter på utan några större problem tills vi går ut på promenad hela familjen. Isac vägrar efter ett tag att gå åt samma håll som oss andra. Prata rätt går inte. Att lyfta blir för jobbigt. Därför får vi tillslut spänna fast en vansinnig Isac i vagnen. Raseriutbrottet som nog är rekordlångt fortsätter när vi går in i garaget. Han ska ut igen. Vi tar av honom ytterkläderna. Han skriker. Vi går uppför trappan. Han skriker. Vi stänger grinden. Han skriker och försöker pressa sig under grinden för att kunna komma ner och ut igen. Han misslyckas som tur är. Under promenaden har jag känt av en migrän komma krypandes och jag stänger in mig på sovrummet medan Isacs raseriutbrott sakta klingar av. Det gör såsmåningom migränen också och jag ägnar resten av kvällen åt att vara grön av avund på alla människor med stora hus med massa sovrum och stora vardagsrum. Än mer avundsjuka tillägnas alla som är respektive ska utomlands. Thailand, Florida, Gran Canaria är några av resmålen som släktingar är i/ska till. Alldeles grönsvart är jag troligtvis inombords. Dessutom upptäcker jag att tv-programmet som jag har sett fram emot att se hela dagen går först i morgon. Det hade jag ju kunnat räkna ut en dag som denna. Hej 2013!


Vet ni vad!? Jag tror bestämt att jag börjar det nya året imorgon istället!


Over and out.


Och just det. God fortsättning till er som har påbörjat det nya året. Jag joinar er i morgon.

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards