mochamanda

Alla inlägg under januari 2013

Av Malin - 24 januari 2013 11:43

Jag borde veta bättre. Att skriva om något som är bra är som att be om det motsatta. Igår skrev jag att Isac sällan vaknar av sig själv före åtta. Halvsju i morse vaknade jag tvärt av ett illtjut från Isac som låg alldeles intill mig. Han kastade sig ur sängen och sprang in till köket och upp på sin stol medan han upprepade orden "Måste äta mat"! Okej, vad hade han drömt egentligen? När han hade lugnat sig frågade jag honom om han inte skulle komma och mysa med mamma och Lovis i sängen, men det sa han bestämt nej till och befallde mig istället att ta på mig kläder. För första gången på riktigt länge var vi faktiskt i tid till dagis.


Väl på plats var det vilda protester från Isac som absolut inte skulle gå in och absolut inte skulle ta av sig kläderna. Han ville vara ute och leka, åka rutschkana. Men när jag väl fått av honom alla kläder och torkat hans tårar sprang han lika glatt som vanligt in och hoppade upp i soffan med en bok i handen. Får nog bli en liten picknick i parken efter dagis med chokladkorvarna från igår. Det är förvisso kallt även idag, men med hjälp av lager på lager brukar vi lyckas hålla oss varma alla tre. Det är härligt med rosor på kinderna!


Vill för övrigt ge mig själv en klapp på axeln. Plockat, städat, tvättat tre tvättar, dammsugit och våttorkat. Check. Fick liksom övertala mig själv varannan minut att fortsätta och inte krypa ner under en filt vilket var det mest lockande alternativet. Men trots att jag har plockat och städat hela övervånignen så hittar jag fortfarande inte dosan till DVD:n... Vet inte hur många gånger jag har tittat under soffan och i vedkorgen. Den ligger fortfarande inte där!


Igår gick jag igenom kökslådor. Rensade och rengjorde och möblerade om lite lätt. Fick inspiration från min storasyster igår efter att ha fått denna bild.


Ett gäng lappar med olika uppdrag. Stora som små, roliga som tråkiga. Bara att dra en lapp och sätta igång! :)


Jag började skriva upp saker som behövde göras här hemma, men övergick rätt snart till att istället dra igång med en av punkterna. Städa kökslådorna! Mycket välbehövligt kan tilläggas. Men som vanligt tar det lite längre tid än vad man tror och det finns därför ett gäng lådor kvar att gå igenom.

Allmänt · Bilder · Isac · Jag
ANNONS
Av Malin - 23 januari 2013 22:46

Ja, de senaste dagarna har jag känt mig trött. Jag tycker, precis som jag skrev i ett tidigare inlägg, att nätterna är helt okej. Men visst, några åtta timmars sammanhängande sömn är det inte tal om. Lyckas jag överhuvud taget skrapa ihop åtta timmar totalt får jag vara nöjd. Men kanske har tröttheten som dykt upp något att göra med att jag är lite småförkyld. Eller så beror det på att jag har kommit igång med träningen och att kroppen därför skulle vilja ha lite mer sömn.

Hur som helst är det svårt att komma i säng tidigare då lillskruttan är en kvällsuggla och på morgonen är det Isac som styr. Jag är glad för att han inte är så värst morgonpigg av sig. Vaknar sällan före åtta.

Det har blivit lite av en tradition att gå till lekparken direkt efter dagis. Det är liksom lika bra att passa på när vi alla är påklädda. Nu är Isac förvisso samarbetsvillig när det gäller påklädningsbiten, men visst är det ett projekt innan blöjor är bytta, lillasyster ammad och alla kläder är på. Jag står fast vid att jag älskar vintern och tycker om när det är snö och kallt (även om -18 som det var i morse kanske är lite väl kyligt). Men tänk en mulen sommardag, när allt som behövs för att ta sig ut, är ett par lätta skor. Det är ändå rätt gött.

Något annat som är gött är chokladbollar. Försöker egentligen undvika alltför mycket godsaker under vardagarna, men idag hade jag dålig karaktär. Jag drog med min son i fördärvet och lät honom vara med att baka. Roligt, tycker Isac, som bara inte kan låta bli att smaka liiite, trots att mamma sagt åt honom att vänta tills allt är klart. Jag förstår honom. Det finns inte mycket som slår chokladbollar. Nedan ser ni resultatet av mammas chokladbollar och Isacs chokladkorvar. "Isa stoppa mun!" säger Isac upprymt när han äntligen får min tillåtelse att smaka på riktigt.

ANNONS
Av Malin - 22 januari 2013 09:23

...hade vi båda barnen i sängen. Och nej, vi hann inte ens somna! Det är väl klart att vi skulle kunna få Isac att somna om i sin säng. Men ingen av oss har någon lust att ta den fighten och tycker inte att den är nödvändig heller just nu. Har vi tur kommer inte Isac förrän på morgontimmarna och har vi mindre tur, som vi uppenbarligen har haft den senaste veckan, kommer han tolv-halvett. Men nu för tiden somnar han stilla om så fort han lägger huvudet på kudden hos oss till skillnad mot i somras då hans ben och armar var precis överallt.

Lovis kräver just nu exakt tajming för att hon ska somna i sin säng. Rätt humör, rätt tidpunkt. Sen kan hon sova i fem-sex timmar om jag har tur. Så nätterna är egentligen inga större problem även om jag inte kan minnas när jag sov en hel natt senast.

Hur som helst är jag väldigt tacksam för att vi numera har en 180 cm bred säng!

Av Malin - 21 januari 2013 23:25

I natt hade Isac nattskräck igen. Som vanligt hasade han snabbt ner från sängen. Han började gråta, gick in i köket och fram till micron. Där rev han ner handduken som hängde och tjöt: "Inte ha välling, inte ha välling!" Därefter gick han vidare till skåpet där han tog fram vällingburken och något som i hans ögon liknade en vällingflaska. Fortfarande gråtandes och skakandes på huvudet och med orden "Inte ha välling". Dubbla budskap alltså. Tillslut hamnade han i soffan där han slutligen vaknade till och ville "mysa mamma". Hjärtat lilla. Det är lite lättare att hantera situationen nu när vi är lite mer pålästa, men jag får ändå en liten klump i magen under den tiden han är så upprörd.

Min förkylning(?) som på något vis bara höll sig till halsont och heshet har gått tillbaka och idag har jag tränat bandy. Det har hunnit bli en hel del pass nu och jag känner att det börjar ge resultat. Idag var nog ett av de första passen som inte ryggen protesterade varje gång jag skulle böja mig lite extra och slå en passning. Jag känner mig betydligt stabilare och mer koordinerad och det börjar kännas mer naturligt. Skönt! Underbart bandyväder är det ju dessa dagar nu också! Minusgrader och vindstilla. Ja tack!

Lovis sover just nu i SIN säng. Har lyckats få henne att somna där nästan alla nätter den senaste veckan. Men jag har oftast inte mer än hunnit krypa lite närmre Andreas innan Isac istället har tassat in till oss. Nåja, får jag bara några minuter intill Andreas är jag nöjd. Han är liksom min laddare. Jag känner hur jag tankar energi när jag får vara nära honom. Därför är min strävan att i alla fall få somna utan barn i sängen. Det går bättre och bättre! :)

Ett spretigt inlägg, men så blir det ibland. Imorgon har jag båda mina två små hela dagen och jag försöker smida planer för hur vi ska sysselsätta oss. Nåt ska vi nog komma på!

Nattinatti

Av Malin - 20 januari 2013 01:07

Jag har precis sett klart filmen "Allt för min syster". Den handlar om en familj där livet kretsar runt den ena dottern med leukemi. Hennes lillasyster har sedan hon var nyfödd använts som donator. En dag säger lillasystern stopp, väl medveten om att det kan bli hennes storasysters död.

Jag har sett delar av den förut, men aldrig hela. Tårarna rann konstant ner för kinderna. Konstant! Den är så fruktansvärt sorglig och fin på samma gång.

Utöver det har jag idag läst ett berörande inlägg på en blogg jag följer om en mamma som dagligen kämpar för sin svårt sjuka dotter. Ett inlägg som beskriver en fruktansvärt omänsklig situation som man inte ens önskar sin värsta fiende.

En lätt emotionell dag med andra ord. Jag inser hur mycket barnen betyder för mig och att jag skulle offra allt och lite till för att de ska må bra. Det finns inget viktigare än dem.

Vet ni? När man tappar en ögonfrans och blåser bort den från fingerspetsen får man önska sig något. Varje gång jag ska blåsa bort en ögonfrans från fingerspetsen önskar jag att mina barn ska få vara friska och glada hela livet. Det är allt jag önskar.

Av Malin - 19 januari 2013 09:01

Ja, alltså, om ni råkar stöta på mig någonstans idag och jag bara nickar stumt och vevar konstigt med armarna, så beror det inte på att jag är socialt inkompetent. Inte enbart i alla fall. Förkylningen har kidnappat min röst totalt. Hmmmm, Isac var mystiskt hes ett par dagar förra veckan. Kanske finns det ett samband?

För övrigt är Isacs nya favvogosedjur på natten en lampa! Mysigt värre. STRÅLA Ängel, från IKEA.

Av Malin - 18 januari 2013 20:37

Myssund i soffan. Ja, stunder som ovan får man ta tillvara på. För tro mig, det är inte alltid så harmoniskt och mysigt att vara tvåbarnsmamma.


Andreas tävlade i Icebug Winter Run under eftermiddagen. Det var en fyrmannastafett där var och en sprang 2,5 km i vinterterräng. Lite bitter är jag att dem faktiskt vann. De kunde väl ha släppt ett lag förbi sig. Tvåorna fick en varsin gratis hotellnatt. Ettorna fick en varsin pannlampa. Jodå, Andreas är nöjd. Han hade ju faktiskt inte just den pannlampan redan. Men jag hade gärna tagit del av hotellnatten! :) Men okej. Grattis älskling.


Själv hade jag en prövning här hemma. Får lite grann skylla mig själv som kanske valde fel fight. Eller snarare vid fel tillfälle. För det här är ändå en fight vi måste ta. Isac sitter inte gärna i sin stol utan står mycket hellre. Gärna balanserandes med en fot på sin egen stol och en på min. Och så undrar ni hur det kom sig att han ramlade av stolen härom veckan!? Men att försöka amma Lovis, äta min soppa och samtidigt få Isac och sitta och äta sin soppa och inte ta min smörgås? Nej, Malin. Det fixar du inte. Och då är det liksom idiotiskt att ta fighten just då. Det visste jag redan innan... Men jag struntade i magkänslan och straffet var en Isac som gråter och skriker i hallen efter IPaden som ligger på hatthyllan, en Lovis som skriker och gråter på en filt på golvet för att hon inte får någon uppmärksamhet och jag själv som gråter i soffan. Mest arg för att jag tog fighten när jag visste att det inte skulle komma något gott ur den och därmed bråkade med Isac i onödan vilket inte känns okej. När ska jag lära mig?


Av Malin - 18 januari 2013 11:13

Har skickat iväg grabbarna och Loivs till lekparken. Men med det fina vädret utanför ångrar jag litegrann att jag stannade kvar här inne. Men med en ond hals och hängig kropp tänkte jag att det kanske var smart att vila... Jaja, det kommer väl fler soliga förmiddagar skulle jag tro.


Kusinerna Bus i sina Labanoveraller


En bild från nyårsdagen på Isac, Lovis och kusin E. Den sistnämnda längtar vi efter. Hon spenderar just nu sin sista semesterdag i Miami. Kom hem vår lilla Guldlock!


Nej, ska väl passa på att göra lite nytta. Såsom att slänga iväg en jobbansökan.


Trevlig helg!

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ mochamanda med Blogkeen
Följ mochamanda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se