mochamanda

Alla inlägg under oktober 2012

Av Malin - 14 oktober 2012 22:17

Riktigt höstrusk har det varit idag. Vad passar då bättre än en tur till IKEA? Fast det var vi knappast ensamma om att tänka. Jag brukar annars hänga där på förmiddagen på vardagar och då brukar det av förklarliga skäl vara betydligt lugnare!

Tyvärr fick vi inte med oss allt på listan då en del var tillfälligt slut, men vad gör väl ytterligare ett IKEAbesök nån dag till veckan!?

Garage och till viss del tvättstuga har stått i fokus och praktiska lösningar på vardagens små problem såsom blöta skor, svettiga träningskläder, jackor, regnkläder, post med mera ska förbättras här hemma. Äntligen har vi fått tummen ur! Nu får vi se hur mycket vi hinner med innan Krabaten behagar titta ut. Det kan ju ske i morgon, men det kan ju i värsta fall dröja fyra veckor till (hemska tanke).

Nåja, den som lever får se!
Nattinatti

ANNONS
Av Malin - 13 oktober 2012 13:12

Mycket graviditetssnack och mycket gnäll från min sida den senaste tiden. Men de här sista veckorna är kämpigare än vad jag upplevde de sista veckorna med Isac i magen. Då kände jag att jag hade kunnat gå ett par veckor till utan problem. Nu vill jag verkligen att Krabaten ska komma snarast möjligast. Och inte bara för att jag ska slippa graviditetskrämporna utan för att få föda, kämpa och träffa Krabaten.


Mina två graviditeter har varit olika. Den här gången har jag mått mer illa och varit trött i stort sett hela graviditeten. Nu på slutet har jag ofta ont i huvudet, är rastlös och har svårt att koppla av och sova på nätterna. Det stora pluset är att jag har haft mycket mindre halsbränna den här gången!! Det tackar jag för! Foglossningen har varit ganska lika båda gångerna. Jag har känt av det extremt tidigt, men det blir liksom aldrig särskilt mycket värre utan är hanterbart så länge jag inte härjar runt allt för mycket.


Och även om graviditeterna har varit olika inbillar jag mig att förlossningen kommer bli likadan på något vis, trots att jag vet att förlossningar kan variera i det oändliga. Men jag har ju liksom bara varit med på en förlossning och det blir därför min bild av hur en förlossning går till. Så varje gång jag har kissat (vilket är ofta) hoppas jag (känsliga läsare varnas) se slemproppen på pappret när jag torkar mig. Varje gång jag ställer mig upp på natten/morgonen väntar jag på att vattnet ska gå. Och så har jag hållit på ett bra tag. Det är ändå 10 dagar kvar till BF och det är inte alls säkert att varken slempropp lossnar eller vattnet går förrän långt in i förlossningsskedet. Tönk om jag går över två veckor. Då kommer jag hinna bli tokig av att gå och leta tecken på att det närmar sig.


De flesta säger att man ofta går kortare tid med andra barnet och att förlossningen går snabbare. Jag gick över tre dagar med Isac och hade en snabb förlossning. Därför tänker jag att förlossningen kommer starta runt BF och gå snabbt och smidigt, såsom det tydligen brukar med andra barnet. Eftersom detta är den uppmålade bilden kommer jag säkert gå över tre veckor och tvingas bli igångsatt och sedan få en riktig maratonförlossning! Kanske är det den bilden jag borde bygga upp så får det istället bli en positiv överraskning!


Jaja, Isac sover och Andreas är uppe på vinden och byter filter i ventilationsaggregatet. Ren luft ska krabaten få när hen väl väljer att titta ut (försöker mig på att använda hen även fast det känns lite avigt på något vis, men det känns bättre än att skriva den i alla fall). Jag ska vila, vilket verkar vara det enda som min kropp vill göra nu för tiden. Isac tillbringade kvällen och natten hos mormor och morfar. Rätt så nöjd kille kan jag lova! Jag och Andreas unnade oss en middag på Fontana di trevi där jag fick min efterlängtade oxfilé med potatisgratäng och rödvinssky. Gooooooott. Men en envis huvudvärk har sedan gårkvällen hängt kvar och stört mig såväl under natten som förmiddagen idag så i ett försök att bota den ska jag nu försöka slumra lite.


Trevlig helg till er!

ANNONS
Av Malin - 11 oktober 2012 13:03

Ligger i soffan och lyssnar på Isac som ligger och småpratar i sin säng. När/om? det blir tyst ska jag ner i tvättstugan och ta hand om tvätten. Men passar på att få mig lite vila först jag också.

Jag har småplockat lite här hemma. Saker som jag liksom har gått och stirrat på i en vecka och irriterat mig över. Tänk, det tar ju inte så lång tid om man väl tar tag i det. Fast med en tvååring som hjälpreda så får man allt lägga på lite tid! Men får han vara med och hjälpa till på sitt sätt så hålls humöret uppe och jag kan i alla fall få något annat gjort än bokläsning och legobyggande.

Det är ett alldeles strålande höstväder idag och en promenad kändes som en självklarhet. Då termometern visade fem grader passade vi på att pröva förra årets vintermundering och såväl overall som skor passar fortfarande! Toppen. Vantar fick jag äntligen på honom också. Men när det kommer till mössa finns det bara en som duger. Den gröna mössan med flodhästar. Allt annat åker av innan det ens har kommit på! Han är mycket bestämd på den punkten.

Av Malin - 10 oktober 2012 20:49

När jag var gravid med Isac hade jag lätt kunna gå några veckor till med honom i magen. Jag var varken rastlös eller frustrerad. Nu är det raka motsatsen. Jag vill träffa Krabaten nu. Och jag vill bli rörligare!


Jag går här hemma och ser så mycket som behöver göras, men har svårt att finna orken och energin. Det gör mig lite smått galen. När Andreas kommer hem efter jobbet är det matlagning, disk och allmänt plock efter Isac som hinns med. Vi håller oss över vattenytan liksom, men det behövs mer. Jag vet att jag mår bättre när jag har åstadkommit något och då får det vara värt att jag blir trött både i kropp och knopp. Just nu har vi fyra matlådor i kylskåpet. Det innebär att vi har både lunch och middag i morgon. Tiden som vi annars lägger på matlagning och disk på kvällen ska vi därför ägna åt att städa och jag tänker försöka städa så gott det går i morgon även under dagen, med Isac som hjälpreda. Jag behöver det för att få lite ro i kroppen.


Jag ska sätta mig ner nu och skriva en lista på vad jag vill få gjort. Den kommer bli på tok för lång för att allt ska hinnas med i morgon, men någonstans måste vi börja.


Krabaten och jag v.38+1 Redo för höstpromenad tidigare idag.Over and out.

Av Malin - 10 oktober 2012 11:24

I natt har jag faktiskt sovit gott, med mina mått mätt! :) Skönt. Isac kom in som vanligt, men somnade lugnt och stilla i mitten av sängen. Tack.


Den senaste tiden har vi diskuterat det här med säng och sova en hel del. Vi sover ju just nu i vår 140-säng, vilket är lite väl trångt för en pappa, en tvååring och en höggravid mamma. Men vår nya säng kan komma vilken dag som helst, även om det lika gärna kan ta några veckor till... Vi får väl se.


Hur som helst löser inte en stor säng alla problem. Isac lär knappast sluta komma in till oss på natten och snart har vi en liten bebis som kanske också sover i sängen. Vi vill ju inte ha någon av dem på kanten, men Isac som snurrar och har sig vill vi inte ha liggandes bredvid bebisen i början heller. När Isac kommer in så kommer han alltid på min sida som är närmast och liksom raka vägen in. Det innebär att det alltid är jag som lyfter upp honom, vilket också kan vara bökigt med bebis. Vi prövade för ett par veckor sedan att byta sida, jag och Andreas, men bytte ganska snart tillbaka. Vanemänniskor! :)


Nej, det är inga jättestora problem vi har framför oss, men det är klart att vi funderar på olika lösningar. Kanske sover bebis jättebra i spjälsängen och Isac åter börjar sova i sin säng. Kanske blir det bara jag och Andreas i den nya stora sängen!? Men vi kanske får vara beredda att dela på oss också. Jag och Krabaten kanske får sova i källaren ett tag. Bästa möjliga sömn för alla fyra är väl det som får prioriteras.


Då vi har vår säng "inklämd" mellan garderober är det svårt att ställa spjälsängen emot min sida. Då kommer jag inte in i garderoben. Ett alternativ om båda våra små hamnar i sängen och de inte kan ligga bredvid varandra i mitten är att klämma fast en sänggavel som vi har i garaget mot Andreas sida så att Isac kan ligga mellan den och Andreas. inte jättesnyggt, men praktiskt möjligt.


 

En tre år gammal bild från sovrummet när det precis var nyrenoverat. Nu har vi en helt annan sänggavel, men det är denna som står outnyttjad i garaget.


Rejäla i-landsproblem och kanske inte den mest intressanta läsningen, men det är veckans fundering. :) Allt löser sig och det här kanske inte ens blir ett problem. Men det är ändå skönt att få diskutera och fundera lite och ha lite olika idéer om det blir besvärligt.


Nu ska jag intaga lite lunch innan det är dags att hänga tvätt. Sen blir det nog en tur på stan med lilleman efter dagis.


Ha en härlig dag allesammans! Här bjuds det på ett underbart höstväder.

Av Malin - 10 oktober 2012 11:08

I söndags hade vi släktkalas för vår då blivande tvååring. Det var en härligt solig höstdag och vi kunde duka upp i uterummet. Isac har väl inte riktigt fattat grejen med paket och tyckte att det räckte efter ett par stycken. :) Mer var han inte intresserad av att öppna.Isac visar att han är sin mor upp i dagen och hugger genast in på en chokladbit! Nam.
Cake pops


Chokladstrutar fyllda med chokladkaka, hallon och mörk chokladganache.


Snyggaste gästerna. Kusin E matchade sin mamma.


Igår morse blev det självklart frukost på sängen, tända ljus och paket. Såsom en födelsedagsmorgon ska vara. Isac myste med välling i sängen medan kamerans blixtrar haglade. God morgon liksom! :)Duplolego från farmor och farfar blev en klar favorit.Av Malin - 9 oktober 2012 21:41

Jag har redan redogjort lite grann hur en natt kan se ut och här kommer två exempel till.


För några kvällar sedan gick vi och la oss runt halvtio. Jag prövade att bulla upp med kuddar enligt gravidböckernas alla regler. En kudde under magen, en bakom ryggen och en mellan knäna. Ja, och så en under huvudet då såklart. Jag fann det faktiskt skönt, om än lite halvtrassligt när jag skulle vända på mig. Jag somnade gott och när jag vaknade ett tag senare var jag säker på att jag hade sovit mååånga timmar. Men klockan var inte ens tolv, men kissnödig var jag. Upp på toa och somnade om förvånansvärt snabbt efter att ha tillrättalagt alla kuddar. Vaknar igen och tänker att nu är nog klocka tre-fyra! Men icke. Endast timmen har gått sedan förra toabesöket och nu är det alltså dags igen.


Jag hinner precis somna om när Isac tassar in i sovrummet. Jag slänger ner alla extrakuddar, lyfter upp Isac och lägger mig längst ut på kanten för att ge plats åt mina pojkar. Andreas har feber och jag vill därför inte att Isac ska störa honom. Isac snurrar, knuffar, sparkar, bökar. Jag vänder mig från sida till sida på kanten då höfterna börjar värka när jag ligger på en sida för länge. Tiden går, men jag kan inte somna om.


När jag åter ligger med ansiktet in mot sängen börjar Isac knuffa bort mig med sina händer i mitt ansikte. Då får jag nog och förklarar sakligt för Isac att "om du tycker att det är så trångt hos mamma och pappa så att du måste knuffas så är det bättre att du lägger dig i din säng". Knappast ett resonemang en tvååring hänger med på mitt i natten. Men jag lyfter upp honom och redan då möts jag av ett "nejnejnejnejnej". Bär in honom till sängen och försoker lägga oss båda där. "Nejnejnejnejnej" fortsätter och en brottningsmatch påbörjas.


Jag inser dock snabbt att det är totalt meningslöst att ta fighten då vi ändå inte kommer att fortsätta kommande nätter. Det är liksom för tätt inpå Krabatens ankomst för att genomföra sånna föråndringar nu. Släpper därför taget om Isac och utbrister ilsket: "Jamen, gör vad du vill då. Jag lägger mig väl på golvet i hallen eller nåt!". Isac springer genast in i vårt sovrum och jag slänger upp honom i sängen, går in till badrummet, kissar och avslutar med att smälla handflatan i väggen.


Går med tårarna rinnandes in i sovrummet. Gråter av trötthet, frustration och besvikelse över hur jag hanterat situationen. Andreas lugnar mig och jag lägger mig åter längst ut på sängkanten. När Andreas frågar om jag får plats svarar jag övertygat "jadå", trots att jag snarare nynnar "En elefant balanserade på en liten, liten spindeltråd" i mitt huvud. En spark från Isac och den högravida elefanten skulle kunna ramla ner från sängkanten. Typ.


Isac är fortfarande orolig och jag läser därför hela sagan om Tomtebobarnen som sedan länge finns inpräntad i mitt huvud. När jag är färdig sover båda mina pojkar. Höften värker och en hunger börjar göra sig hörd, men jag törs inte röra mig med risk för att väcka snurraren som ligger tätt intill mig. Mellan honom och Andreas finns en dryg decimeters lucka. Men för all del, här ligger jag och balanserar på en sängkant. Mitt eget fel är det dessutom. Behöver jag ens nämna att jag sov sådär resten av den natten!?


Natten därefter kommer Isac in i vårt rum runt ett-tiden. men istället för att komma fram till mig vid sängen lägger han sig ner på alla fyra på golvet och ålar/kryper/krälar frustrerat runt på golvet. "Jag-är-inte-vaken-vet-inte-vad-jag-vill-humör" Jag försöker lyfta upp honom men möts av "nejnejnej" och maskbeteende som nästan gör att jag tappar honom. Sätter mig i sängen och låter honom va ett tag.


Gör ett nytt försök och får i alla fall upp honom. Går ut i vardagsrummet för att komma bort från sovrummen och visa att jag inte tänker lägga honom i någon säng. Hemska tanke liksom... Bär runt honom ett tag tills han är lugn och mitt vänsterben håller på att domna bort, vilket det ofta gör när jag bär (gravid som inte-gravid). Sitter i soffan och sjunger ett tag innan vi åter går in i sovrummet. Sätter mig på sängkanten men lägger inte ner honom då jag märker att han spänner emot. Sitter och sjunger med honom i knät tills han självmant kryper ur famnen och tar sin ´"Tottis" (snuttis) och kryper ner brevid Andreas och somnar.


Jag som då får rätt så gott om plats får istället dåligt samvete när jag hör att Isac vrider och vänder på sig bredvid Andreas som fortfarande är lite hängig och jag har därför svårt att somna om. Varför inte bara njuta av att ha lite utrymme och mjukare underlag än vad som erbjuds när jag ligger och balanserar på kanten!? Nej, istället ligger jag och tänker på stackars Andreas som har snurraren tätt intill sig...


Ja, lite hopplös är jag ändå. Men gissa om jag längtar efter vår nya säng!!!? Får se om den hinner anlända innan Krabaten dock.


Nu är klockan mycket och jag ska göra mig redo för ytterligare en natt. Fram med massa kuddar och hoppas att Isac sover lääänge i sin säng. Gärna hela natten. Det händer ju faktiskt ibland! Håll tummarna!


Nattinatti


Av Malin - 9 oktober 2012 20:44

Idag har vår älskade unge fyllt två år. Tänk att han har funnits här så länge med oss. Att skriva att tiden går fort känns aningen uttjatat, men nog är det så. Den går i ett rasande tempo. Och likaså går utvecklingen. Det händer så mycket hela tiden och det är verkligen helt fantastisk att få följa hans utveckling.


Orden ramlar på plats ett efter ett och meningarna blir allt längre om än inte alltid tydbara. Han förstår så mycket och det märks att han liksom kan sätta ihop ett plus ett. Tänka lite längre och förstå vad en handling kan leda till. Han älskar att hjälpa till om man bara ger honom möjligheten och han har ett ordningssinne som visar sig på flera sätt. Han har stenkoll på var saker ska vara och han tycker att det är jätteroligt att städa (inte nedärvt från sin mamma således genen inte hoppade direkt från mormor).


Han trivs på dagis och bryr sig inte det minsta när jag lämnar honom utan börjar genast leka. Han äter bra och mycket för det mesta. Favoritmat just nu är risoni, gärna i form av krämig risoniotto. Sover? Somnar själv i sin säng efter sagoläsning och sång. Kommer oftast in till oss någon gång under natten. Han brukar sova middag ca två timmar efter lunch även fast det har varit lite si och så med det senaste tiden. Kanske håller på att ändras?


Han älskar Bamse och bilar och tycker om att härma djur. Att läsa böcker är också roligt.


Han är en go och glad kille som än så länge är medgörlig, även om han gärna vill göra saker på sitt sätt. Han är ett charmtroll som är älskad av så många vilka gör oss så glada. Han blir överlycklig när släktingar kommer på besök och han tar dem i fingret och talar om för dem vad dem ska göra. Rita, bygga, leka o.s.v Ajjemommo (gammelmormor), Mosse (moster), Momo (mormor), Morsa (morfar), Mobo (morbror), Miiia (kusin Emilia) Mooga (kusin Morgan) är några av hans favoriter. Och så Dejs (Daisy) så klart.


 

Älskade unge. Du är helt enkelt underbar och det finaste vi har. Vi älskar dig Isac.

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ mochamanda med Blogkeen
Följ mochamanda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se