mochamanda

Alla inlägg under augusti 2011

Av Malin - 21 augusti 2011 21:12

Slänger in några bilder från vår helikoptertur i Gäddede. Tyvärr blev det inte så många timmar på fjället som vi hade tänkt på grund av dåligt flygväder, men några fiskar fick vi i alla fall. Och det viktigaste av allt. Min fisk var större än min lillebrors!!


Ivriga fiskare väntar på att få kliva ombord.

 

T V, Min farfars föräldrahem sett från helikoptern.  T H, Lillebror och Andreas sitter redo.


Fyra fiskare kastar sina sista kast innnan det är dags att flyga hem.


Och så även jag.


Jag o T i väntatn på helikoptern.

 

För en inte fullt så inbiten fiskare som jag blev det ganska lagom lång tid på fjället även om andra i sällskapet hade kunnat stå och kasta i säkert tio timmar till!

Av Malin - 21 augusti 2011 20:22

Haft en helmysig kväll med familjen och än är den inte slut. Isac har somnat gott efter bad i stora badkaret. Men jag bävar lite inför natten som kommer. Två timmar höll han oss vakna natten till idag. Mellan halvtre och halvfem. Hoppas innerligt att det inte upprepar sig!


Annars har vi barnsäkrat köket idag. Stökat om i hyllorna och satt spärrar på en del av skåpen. Så sent som i morse hällde han ut matvete på golvet. Att öppna och stänga skåp, lådor, dörrar och grindar kan sysselsätta honom nästan hur länge som helst.





Av Malin - 20 augusti 2011 10:22

För tredje dagen på rad vaknar Isac 04:30 och är missnöjd. En trekvart tog det innan han somnade om. Körde envist med någon fem-minutersliknande metod. Eller ja, sista tjugo minutrarna var jag aldrig in då han bara gnällde till enstaka tillfällen. Det är inte så att han har sovit klart. För när han har gjort det vaknar han nöjd och ligger och pratar med sig själv tills vi kommer. Det verkar vara att somna om som är den svåra biten.


Det är inte så att han är rädd och ledsen, utan snarare mer arg och frustrerad för att han ska vara i sin säng. Att lägga honom i vår säng vid den tiden fungerar inte. Då börjar han leka. Och tar jag upp och vaggar honom i famnen så blir det vilda protester när han läggs ner i sängen igen. Så det här är nog den vägen vi får gå. Gå in, klappa om, visa att vi finns och gå ut. Det är vad som har fugnerat för oss tidigare och verkar också vara så nu.


Att jag är trött och har ont i huvudet är kanske inte någon större överraskning. Längtade i morse efter Isacs förmiddagsnap som alltid sker två timmar efter att vi har gått upp på morgonen. Men inte idag. Inte ett dugg intresserad! Egentligen är det lika bra. Vi har funderat på om det inte är dags att gå över på en vila mitt på dagen då eftermiddagsvilan ibland blir lite väl sen. Så idag får vi chansen att pröva det. Kanske kan vi få Isac i säng en halvtimme tidgare på kvällen då också. Det sägs att det kan hjälpa till om man får problem vid sånna här skarvar som vi tycks ha vid halvfem.


Jaja, nog om detta. Idag blir det multisport. Utmaningen vankas idag och jag hade gärna varit med! Men det har helt enkelt inte blivit av att jag tagit tag i det. Jag och Isac får agera ivrig publik i stället. Har några att heja på! Vi får också hjälpa pappa som är funtionär och hålla koll på simmande människar vid vår badplats i älven.

Av Malin - 19 augusti 2011 21:02

En bra fredag är snart till ända. Pappa städade här hemma medan mamma och Isac hade en playdate med Isacs kusiner. Mamma har slipat och grundmålat tak och väggar i förrådet. En god middag har avnjutits med tända ljus. Hur ofta händer det!? Nu väntar filmen "I rymden finns inga känslor" och chokladmousse med våra trädgårdshallon!



Isac somnade in utan protest och sover nu gott. Hoppas, hoppas att han tar lite sovmorgon i morgon. Halvfem är inte morgon! Vilket Isac har bestämt sig för de två senaste dagarna. Varför då? Jo, troligtvis för att jag så sent som för en vecka sen pratade med en pappa som konstaterade att deras dotter alltid sov länge på mornarna och jag konstaterade glatt att det gör Isac också. Han har aldrig vaknat överdrivet tidigt. Förrän nu då. Hrmph.


Men, men. That´s life!


Nattinatti

Av Malin - 18 augusti 2011 20:10

Ja, det där med att krypa tröttnade Isac på fort. Han har sedan ett tag tillbaka använt fötterna istället för knäna. Som Mowgli i Djungelboken. Godingen.



 

Av Malin - 17 augusti 2011 09:55

Sitter med lite tråkgöra, men ack så viktig sådan. Kopierar bilder från minneskort till dator och hårddisken och tömmer även min Iphone på bilder. Efter ganska precis ett år är den nästintill proppfull.


Gårdagen var en bra dag på många sätt. Snickaren var här och de elva plintarna är nu gjutna och ska få härda innan arbetet fortsätter nästa vecka. Besöket på BVC gick också bra och Isac är nu 72,5 cm lång och väger 9685 gram.




Plintarna är äntligen gjutna!  


Som ni trogna läsare vet så drömmer jag mycket och konstigt. Jag har tidigare berättat hur jag i en hel del drömmar upptäcker att jag har alldeles för lite kläder på mig. Det är så stressande och jag vill helst sjunka genom jorden. Det är ju inte direkt så att jag befinner mig ensam på mitt rum när jag upptäcker att jag glömt ta på mig ett antal kläder.


Något annat, som på något sätt är ännu konstigare och som återkommer i mina drömmar är att jag har hela munnen full med tuggummi. Detta händer oftast när jag ska prata med någon lite viktigare person. Och då menar jag inte tre-fyra hubbabubba utan snarare tre-fyra paket hubbabubba. Riktigt vältuggat, på gränsen till upplöst och helt hopplöst att få ut ur munnen.  Diskret försöker jag dra ut tuggummit ur munnen, för vem kan prata med tre-fyra paket hubbabubba i munnen? Men jag drar liksom ut näve efter näve efter näve och det tar aldrig slut! Jag drar och drar och drar, men jag har fortfarande hela munnen full av det söndertuggade tuggummit. Vart kommer allt tuggummi ifrån? Och varför, varför drömmer jag det?


Nu borde Isac snart vakna och då är det snart dags för lunch och sedan ytterligare en vända i blåbärsskogen för hela familjen plus moster A och gammelfarmor! Hej blåbär! Nu kommer vi!

Av Malin - 15 augusti 2011 20:23

Idag har jag planerat veckans meny. Det tog hela förmiddagen. Minst. Sedan skulle ingredienserna handlas. Ica Maxi. Check. Och sedan skulle dessa medelhavsburgare tillagas. Check. Och ätas. Check igen! En promenad i regnet har det blivit också. Men annars har dagen helt enkelt handlat om mat. Namnam.


Fick för ovanlighetens skull handla ensam. Isac var hemma med pappa. Skönt! För numera kan man inte vända ryggen till när han sitter i kundvagnen. Han klättrar ur!! Likadant om han sitter i en barnstol utan bälte. I Gäddede fick vi ta fram ett spännband för att känna oss trygga vid att han inte skulle ramla ur så fort vi plockade upp skeden från golvet.


Det är en rörlig gosse vi har. Trappor är favoriten. Upp, upp, upp. Han klättrar på allt han kan komma åt. Att gå är också ganska spännande, men inte med mamma och pappas händer. Hellre en gåvagn, leksakslådan eller varför inte barnstolen!? Allt som går att putta på och hålla i.


Här fångar jag precis slutskedet av Isacs promenad med barnstolen.


Isac har även börjat prutta med munnen mot mitt lår när jag sitter vid matbordet. Och det frambringar ungefär lika mycket panik för mig som att bli jagad av dammsugaren. Riktigt mycket alltså. Han kryper fram till mig, reser sig upp och blåser. Ahhhh! Tittar förskräckt på Andreas som bara skrattar. Hmmph. Inte schysst.


Jaja, i morgon kommer snickaren!! Wihoo! Äntligen ska det gjutas plintar! Tiomånaderskontroll för Isac väntar också.


Det var allt för nu.

Tack och hej!

Av Malin - 13 augusti 2011 21:22

En av dagarna passade vi på att styra kosan ner till min faster Karin som bor en bit utanför Umeå. Isac hade dagen innan fått hög feber och den var fortsatt hög även denna dag. Men en utflykt till Norrbyskär blev det då han trots febern var hyfsat pigg och på gott humör.


Andreas och Karin matar fåren.

 

Glupsk?


Och förresten. Farmor Solveig, jag såg att baggen viftade på svansen! :)


Isac fick den sötaste mössan av min händiga faster. Har ni sett nåt så gulligt!? En Cupcake-mössa! Mer av hennes verk kan ni hitta på hennes blogg här.

 

På bilden ovan kanske ni såg att Isac var rejält hängig. Vi misstänkte redan dagen innan att det kanske var tredagarsfebern som var på gång då inga andra symtom förutom hög feber fanns. Mycket riktigt. Tre dagar med hög feber som släppte natten till dag fyra och dagen efter började ersättas av röda prickar. Hade nog som mest prickar dag fem.


En suddig bild från min Iphone, men här får ni en liten glimt av de prickar som hör till tredagarsfebern.

 

Det sägs att de kan vara kinkiga under "prick-tiden" och det får jag nog hålla med om. Trodde liksom att när febern väl försvann så skulle han såsmåningom börja bli sig själv igen. Men det tog närmare en vecka efter det att febern dök upp innan han var sitt vanliga jag igen. En förstoppad mage i samband med prickarna hjälpte inte heller till.


Synd om Isac och taskig tajming. Det är inte så ofta Isac träffar sina farföräldrar så det var synd att han tajmande in sin värsta sjukdom hittills när vi väl var där. Nåväl, de fick i alla fall två dagar med hans solskenshumör! Och de kommer ganska snart ner hit och får träffa honom igen!

     

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards