mochamanda

Alla inlägg under juni 2011

Av Malin - 4 juni 2011 09:02

Sedan kanske en månad tillbaka är jag faktiskt tillbaka på matchvikt. Den vikt jag startade min graviditet på. Att jag för åtta månader sedan vägde 24 kg mer än nu känns lite halvknäppt. Fast jag var under graviditeten aldrig särskilt orolig över kilona. Jag visste visserligen att ett antal kilon var självförvållade genom för lite träning och för mycket gott, men jag hade även i bakhuvudet att både min mamma och min syster har gått upp mycket under sina graviditeter och sedan gått ner det rätt så snabbt igen. Nio månader upp och nio månader ner sägs det. Och ja, det stämmer väl ändå ganska bra för min del. Visserligen är kilona aningen omplacerade mot förra våren när jag blev gravid, men det rättar väl till sig sakta men säkert det med.


Det största beviset på att jag faktiskt börjar känna att jag är tillbaka är att jag har börjat använda jeans igen. Visst, det finns lite kvinnliga kärlekshandtag som letar sig över kanten, men det ser ändå inte så hemskt ut.


De sista kilona har nästan ramlat av av sig själva. Jag har visserligen börjat träna lite mer, men jag har inte haft någon överdriven koll på kosten, mer än sunt förnuft. Och det känns skönt. För jag mår bra nu. Jag vill inte behöva tänka för mycket. Jag vill få unna mig lite gott emellanåt. Ibland oftare, ibland mer sällan. Ibland mer, ibland mindre.


Jag trivs i mig själv och jag har världens finaste lilla grabb. Och jag är stolt. Stolt över Isac. Stolt över Andreas. Stolt över mig.


  

1-2 veckor innan Isac tittade ut. 94 kg.


24 kg mindre med en alldeles fantastisk liten kille. Han är värd allt och lite till!!


Av Malin - 4 juni 2011 08:45


Den här synen mötte mig när jag i morse tog blicken från tidningen för att leta upp Isac. För första gången har han ställt sig upp. På egen hand! Det har varit på gång ett tag, men han har aldrig tagit sig upp mer än på knä tidigare. Duktiga killen! Antar att det från och med nu blir mer och mer passning. Men hur mycket? Learning by doing? Ja, det tycker jag nog. Men givetvis på en rimlig nivå. Det går inte att passa hela tiden och man kan inte alltid finnas där för att fånga. Men att förutse de stora farorna och göra hemmet och omgivningen så säker som möjligt? Absolut. Men att det från och med nu kommer att bli både mer blåmärken och gråt hör väl småbarnstiden till. Även om det kommer att göra ont i mammahjärtat. 

Av Malin - 3 juni 2011 20:33

Vilken sommardag! Ett dopp i poolen hos Isacs mormor och morfar har det blivit. Mysigt värre tyckte Isac och gav morfar en riktig puss. Japp, det där med att pussas har han börjat förstå. Annars har vi varit på Barnens hus och kikat på bilbarnstol. Det börjar bli dags att byta upp oss. Just nu lutar det år en Be Safe. Men som ni vid det här laget har förstått så är inget säkert förrän det är köpt. Om ens då! ;)


Gårdagen var späckad med trevligt umgänge. Promenad och fika med M och hennes söta L. Kika gärna in på M:s blogg för lite bilder. Tiden har en tendes att flyga iväg när vi träffas och så även igår. Hem och äta lite middag innan vi tillsammans med Andreas och bästaste E som var hemma på besök begav oss iväg på bebisbesök. Fina lilla E, knappt en månad. Myyyys. Kan inte förstå att Isac har varit så liten.


I morgon väntar lite äventyr. Då åker Isac och mamma iväg tillsammans med gammelmormor till Kil för att kolla på Värmlandsmästerskapen i islandshästridning. Mammas morbor ska tävla så vi ska dit och heja!


Nej nu ska jag ägna min uppmärksamhet på fotbollen. Heja Sverige!

Av Malin - 1 juni 2011 23:00

Löptur på Skutberget, sedan till mamma och pappa för ett dopp i poolen, grillat och fruktsallad. Det var vår eftermiddag och kväll. Inte så tokigt. Isac somnade gott i spjälsängen i mormor och morfars sovrum och vi lät honom få ligga kvar över natten så han slapp vakna och förflyttas. I utbyte tog vi med oss lurven hem. På så sätt borde mormor och morfars sömn gå plus minus noll. Kanske lite plus till och med då Daisy på äldre dar har blivit lite obeslutssam och hoppar upp och ner från sängen titt som tätt.


Och att hon ligger i sängen är väl litegrann mitt fel. Men vad visste jag? Jag var inte ens tolv år. Klart jag tyckte det var jättemysigt att hon sov hos mig. Och det gör jag faktiskt fortfarande. En värmande kloss. Vi har kamperat tillsammans många nätter i såväl husvagn som smala sängar. Och hon brukar faktiskt ligga rätt så stilla när hon sover hos oss så jag hoppas på det bästa i natt!


Vem kan motstå denna lurv?


Nattinatti  

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards