mochamanda

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin - 4 maj 2011 09:31

Haha, ja varför är det alltid så? Bara för att jag så sent som igår kväll skrev hur bortskämda vi är på nätterna så fick vi givetvis snällt kliva upp i natt för att trösta vår lille kille. Att lägga honom ner var ett big No-No. Oavsett om det var i hans säng, på det annars populära skötbordet eller i vår säng alldeles intill oss. Nej, det var bara till att bära. Traskade runt i hemmet med Isac i famnen i en trekvart och sjöng diverse visor. Bland annat Mors lille Olle dammades av och gick på repris ett antal gånger tills Isac äntligen började slappna av och kunde läggas i sin säng där han slutligen somnade efter ytterligare några vaggsånger.


Det blir ganska tungt att bära på en knodd en längre tid och jag övervägde att byta med A några gånger, men jag vet med mig att jag ändå inte skulle kunna somna så länge Isac var ledsen så jag kunde lika gott traska på. Annars måste jag säga att min hjärna har släppt efter lite och har inte antennen lika skarpt riktad mot Isac på nätterna. Hör och häpna, men det händer faktiskt att A vaknar före mig av Isacs joller på mornarna. Annat var det den första tiden. Det tydligaste exemplet är i Sälen vid nyår. Jag och Isac låg i en 120säng och A sov ovanför oss. Som vanligt vakande jag av Isacs minsta knyst, men när A på morgonen frågade om jag hade vaknat när han gick upp för att gå på toa var svaret nej. Han hade alltså gått ner för stegen till övervåningssängen, öppnat dörren till vårt rum, in på toan vägg i vägg, in i vårt rum igen, uppför stegen och lagt sig till rätta och DET var inget som jag vaknade av. Snacka om att hjärnan sållar effektivt!



Rikigt så här relaxed var han inte i natt...  


Ha en trevlig dag alla!

Av Malin - 3 maj 2011 20:15

"Oj" utbrast min käre sambo när han kikade ut genom fönstret. Han sa det met sådant eftertryck att jag förstod att nånting var tokigt. Snö, var min första tanke och visst hade jag rätt. Och även om snön försvann rätt fort och trots att solen har letat sig fram emellanåt så har det varit kallt idag. Brrrr. Men jag har ändå kommit ut på en joggingtur med Isac. Sex kilometer, var på vippen att fortsätta lite till, men Isacs lunchtid närmade sig och vi hade en fikadejt med mina klasskompisar inplanerad så det fick räcka.


Lunch ja... En tredjedel av köttfärssåsen var kvar i skålen, en fjärdedel återfanns i Isacs haklapp, en sjättedel i hans ansikte och resten hade nätt och jämnt letat sig ner i hans mage. Detta efter en halvtimmes trugande. Inte så hungrig? Eller inte så förtjust i min hemmagjorda pasta med köttfärssås? Hmmm, är det det sistnämnda så får vi problem då 19 portioner återstår i frysen!  ;)


Efter lunch vispade jag i ordning marängfrostingen till mina kladdkakemuffins som jag bakade i morse och sen bar det av till universitet för fika med mina goa klasskompisar! Kommer kännas så konstigt till hösten när jag är där och inte ni!


Efter en god middag har jag tjuvkikat genom dörröppningen på Isac när han enligt sin rutin hade brottningsmatch/kramkalas med sin kanin innan han somnade. Vi har en väldigt enkel son att lägga på kvällarna. Gröt vid 18.30, sedan bad och pyjamas på. 19.30 är det läggdags och då dricker han ersättning i sängen. Så fort flaskan är slut eller han är nöjd grabbar han tag i kaninen eller snuttisen och brottas ett tag innan han somnar av sig själv. Han sover sedan till sex-halvsju. Tror vi har fått gå upp max tre gånger på en och en halv månad för att Isac har varit ledsen. Nog skämmer han bort sina föräldrar lilleman och nog var det väl värt de få nätterna det tog att vänja honom utan nattamat och att sova i sin säng.


Nej, nu ska jag njuta av kvällen!


Puss o hej

Av Malin - 2 maj 2011 10:57

Barnskratt är väl bland det härligaste!?


 

Av Malin - 2 maj 2011 10:53

Här kommer vår Krälis! Riktigt bra träning. Pröva själva vettja! :)


 

Av Malin - 2 maj 2011 09:38

Idag är en sådan dag då jag är riktigt glad över vår stora tvättstuga. Jag kan sortera tvätten i alla möjliga högar på golvet. Jag kan vika ren tvätt på bänken. Jag kan tvätta det stora otympliga babygymmet i den stora hon med mera. Just nu ligger vi med med den vanliga tvätten så idag har jag äntligen tagit tag i sådant där som blir liggandes. Ömtåliga skjortor, filtar, kuddöverdrag, överdrag till skötbord och mycket mer. Skönt att få det gjort tillslut.


Gott om plats att vika tvätt.


Har inte riktgit bestämt oss för om/vad vi ska göra med de vita väggarna, men har så länge valt att dekorera med saker som enkelt går att flytta om och förändra.     


Stenarna och korten på väggen är från IKEA. Ett enkelt sätt att dekorera på i väntan på bättre idéer.


   Skönt med en rymlig ho att trycka ner ett helt babygym i. Guld värt!


Hon, liksom resten av tvättstugeinredningen är från IKEA. Det var faktiskt svårare än vad vi trodde att hitta en djup ho som inte var integrerad i någon slags tvättstugebänk om ni förstår vad jag menar. 


Nu har lillkillen vaknat och krälar runt på golvet och upptäcker världen. Dags att göra honom sällskap! 

  

Av Malin - 1 maj 2011 20:16

Oj, så dagarna har rullat på. Datorn har legat nerpackad sedan lillebror lånade den och jag har inte haft en tanke på att plocka fram den. Skönt att få vara lite off ibland. Valborg har det tydligen varit också. Hann knappt förstå att det var påsk och så var det helt plötsligt Valborgsmässoafton. Så några storslagna planer för den kvällen hade vi alltså inte. Efter att ha städat näst intill hela dagen så följde jag med pappa och A ut på en joggingtur. 12,5 km totalt! Gött, riktigt gött. Efteråt i alla fall! Det bästa utav allt är dock att jag inte känner nåt i fogarna! Very happy! Nu ska jag försöka komma ut några gånger i veckan då Stadsloppet närmar sig. Vår klass har utmanat lärarna som tydligen tagit detta riktigt seriöst och är ute och tränar på luncherna. Och jag har av någon märklig anledning sagt ja till att springa för klassen. Så nu blir det till att träna så att jag inte gör bort mig totalt. För jag är ingen tävlingsmänniska. Inte alls...


Annars skulle jag nog vilja påstå att helgen har gått i kökets tecken. I fredags bakade jag försvinnande goda piroger med bland annat parmaskinka, pinjenötter och keso i. Ska delge er receptet någon dag, för dessa var inte bara enkla utan även fruktansvärt goda. I lördags var det dubbelsats med pasta och köttfärssås till Isac och idag blev det fiskbullar till Isac och rotfrukter, majs och broccoli. Har just nu även Choklad- och marschmallowsfingrar som stelnar i kylskåpet. Nytt recept som jag tror ska falla mig i smaken!


Keso, rivet äpple, prästost, rostade pinjenötter, hackad rosmarin och parmaskinka.


Färdig pirog. Ser kanske inte mycket ut för världen, men gud så god.


 

Ett gäng matlådor på väg ner i frysen. 20 portioner för Isac.


Mycket ekologiska varor blir det till Isac. I och med att han än så länge inte äter såå mycket så tycker jag att det är värt att lägga några extra kronor på hans mat.


Potatis, fiskbullar, sås, palsternacka och morot. Varsågod.


 

Redo för frysen. Morötter, broccoli, majs och palsternacka. I bakgrunden även ett trettiotal fiskbullar som gick samma öde till mötes.         


Hoppas ni alla har haft en bra helg och välkomna in i maj månad!

    

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards