mochamanda

Alla inlägg under maj 2011

Av Malin - 23 maj 2011 20:00

Isac sover, Andreas är nere i källaren och kör igång golvvärmen i hall och sovrum och jag har precis röjt i köket. Nu ska jag försöka gräva fram min kreativitet och fixa en grej inför lördagen då det vankas storkalas. Vi har nämligen kommit in i den perioden då det kryllar utav födelsedagar. Inom loppet av tio dagar fyller min lillebror, pappa och båda mina systrar år. Mors dag ska också hinnas med under dessa tio dagar. Min äldsta syster fyller 30 och pappa fyller 55 så de ska vi fira lite extra. :)


Nej, nu finns det inget att vänta på. Dags att sätta igång!

Av Malin - 23 maj 2011 15:40

Har en son som är lite småarg på mig idag. Jag är elak och lägger honom på rygg emellanåt. Vi har tyckt det varit så roligt nu när han har börjat ta sig fram att vi alltid lägger honom på mage. Och nu är grejen den, att han må va relativt tidig med att kräla sig framåt, men det där med att vända sig...


Det roliga är att han vände sig från mage till rygg ett flertal gånger när han var runt sex veckor och en tid framåt, för då ville han verkligen inte ligga på mage. När han började tycka om det lite bättre så avtog vändningarna och sker nu betydligt mer sällan och istället lite mer slumpmässigt. Från rygg till mage har nog hänt två-tre gånger. Men så länge han inte ligger på rygg så lär ju inte det hända så nu får vi väl låta honom vara lite arg och frustrerad emellanåt så att han börjar försöka. Övning ger färdighet! :)


Nä, varför ska jag ligga på rygg när jag kan kräla runt på magen??  

Av Malin - 23 maj 2011 11:02

Har precis städat vårt gästrum i källaren och försökt göra det lite mysigt och hemtrevligt. Det ska få sina första övernattningsgäster på onsdag i form av mina svärföräldrar. Jag hoppas hinna få upp någon form av gardiner innan dess. Då budgeten för detta projekt och allt annat som inte rör uterum och nödvändiga saker såsom att äta är ungefär lika med noll så får man ta det man har. Sno en blomma från tvättstugan, en matta från hallen, en filt från sovrummet, rota i lite lådor och plocka fram lite foton o.s.v Lyckades tillslut att få det att kännas lite ombonat i alla fall.


Det känns som att det saknas något inne i hörnet och jag har kommit på vad. Dock befinner sig det vita nattduksbordet i Väse i väntan på att vi ska få plats för det här hemma. Se om jag hinner få vägarna förbi innan onsdag.  


Tyvärr lär det förbli en glugg där innerdörren ska sitta. Dörren finns hemma, men att installera den kommer inte hinnas med.


            

Plinthålen i trädgården är nästan klara. 11 hål på ca 110 cm:s djup blev det. Är lite finslipning kvar. Ackompanjerade av Disneys Heigh Ho från Snövit och de sju dvärgarna har vi slitit, framför allt Andreas. Jag beundrar hans ihärdighet. Jag tappar tålamodet på sånna här, i mina ögon sett, evighetsprojekt. När det börjar bli djupt får man vara glad om man får med sig åtminstone 2 dl jord upp. Frustrerande. Där brister mitt tålamod! :) Nu ska vi få låna en plintspade eller vad det heter för att ta upp den sista jorden. Tack!

 

Nej, nu börjar det närma sig lunchdags för mig och en liten Isac. Senare får det nog bli en promenad i det soliga, men blåsiga vädret.


Trevlig måndag!

Av Malin - 22 maj 2011 10:10

Väskan är packad, kanin är redo. Nu spanar vi efter mormor.


Isac har haft det jättebra hos mormor och morfar och farit fram över golvet. Jagat Daisy gång på gång, atteckarat gardiner och annat av intresse. Sovit bra har han också gjort. Godingen.


 


Jag och Andreas lyckades tillslut komma iväg på bio. Vi bestämde oss knappa kvarten innan filmen skulle börja. Andreas slängde sig i duschen ,jag slängde in några piroger i mikron och sen bar det av. Tur att det är så mycket reklam innan filmen börjar. Jag hann till och med förklara för A vad filmen skulle handla om. Vi såg Water for Elephants och den var jättebra. Trodde den skulle vara romantisk och det var den helt klart, men den var även väldigt spännande och gripande. Satt som på nålar hela filmen och de två timmarna bara sprang ivög. Även Andreas tyckte om den.  


Nu sitter jag i köksfönstret med datorn i knäet och väntar på att Isac som sover i sin vagn precis utanför ska vakna så att jag får träffa honom!


Ha en bra söndag!


Av Malin - 21 maj 2011 10:39

Kvällen igår var jätterolig. Jag är glad att jag kom iväg. Har en tendens att vara lite toffel ibland, hemmakär. Även om det alltid brukar bli roligt när jag väl kommer iväg. Jag har aldrig varit någon partypingla och kommer nog aldrig att bli. Men det som är så skönt med det härliga gänget jag umgicks med igår är att det är okej. Så jag kan bara koncentrera mig på att ha roligt och umgås utan att någon bryr sig om vad jag har eller snarare inte har i glaset. Tack.


Puss och godnatt min älskling, nu åker mamma på fest.  


Nu ska jag packa lite grejer till Isac och skriva lista till mormor och morfar sen blir det till att hugga tag i spaden och börja gräva!


Have a nice day

Av Malin - 20 maj 2011 16:58

Underbara fredag. Det innebär att helgen är nära och helg innebär mer sällskap av pappan i familjen. Och det är underbart!


Idag har vi bakat piroger som är alldeles utmärkta som mellanmål och därför fyllt frysen med dessa godingar. Vi har även slängt ihop en variant av kladdkaka som pappa fick med sig till jobbet då han var fikaansvarig. Som tur är så gick inte allt åt och resterna är nu på väg hem till mig! :) En härlig promenad i skogen har det blivit också. Nu ska vi försöka oss på att laga kalvfärsfrikadeller. Jepp, det är Lina´s matkasse den här veckan. Sedan ska jag göra mig klar för lite partaj. Inflyttningsfest hos en klasskompis väntar. 


Imorgon ska vi för första gången lämna bort Isac. Han ska tillbringa eftermiddagen och kvällen hos mormor och morfar för att sedan sova där utan mamma och pappa. Helgen är inplanerad sedan länge för att öva lite. I juli är det tänkt att Isac ska tillbringa en hel helg där utan oss då vi ska iväg på äventyr, åt varsitt håll faktiskt.


Och vad ska vi då hitta på i morgon, när vi för första gången på över ett halvår ska vara själva. Tjaa, vi ska vara så romantiska och gräva plinthål... Taskig tajming att ha tjugo djupa hål att gräva i trädgården när man har barnvakt! Men vi ska väl kunna hitta på nåt mys att göra på kvällen i alla fall. Även om det så bara blir en god middag med lite tända ljus här hemma.


Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!!



Av Malin - 19 maj 2011 21:02

I dag har jag varit duktig. Riktigt duktig. Jag har städat hela dagen. Putsat speglar, städat badrum, dammtorkat, plockat grejer, tvättat med mera. Men dammsugning lämnade jag till Andreas tillsammans med den överfulla blöjhinken. Och soporna. Andreas sköter 98% av dammsugningen, tömmandet av sopor och sopsortering. Å andra sidan sköter jag i princip all handling och tvätt och städ av badrum. Det har bara blivit så. Jag städar tusen gånger hellre badrum än dammsuger. Kan ha att göra med min rädsla för dammsugarens krafter och den beskyller jag helt och hållet min mamma för! Ni vet när man plockar bort munstycket och det bara blir ett stort gapande hål med en enorm sugkraft? Somliga tycker det är helfestligt att bli uppätna av sådana. Jag tillhör inte dem. Jag avskyr det. Jag blir genast på min vakt när en dammsugare är utan munstycke. Mamma jagade mig med det sugande hålet och det har tydligen satt sina spår :) Jag får lite lätt panik när Andreas bara imiterar en dammsugare. Fast det är inte därför jag inte dammsuger. Det är helt enkelt för långtråkigt.


 

Kanske skulle behöva en dammsugare i stil med denna för att komma över min skräck!?


Men lite kul var det när vi skulle köpa ny dammsugare och försäljaren räcker fram snabeldraken till mig. Jaaha, tänkte jag lite tvekande och tog tafatt tag i den och drog lite på måfå fram och tillbaka innan jag snabbt slängde den vidare till Andreas. Jag vet väl inte hur en bra dammsugare känns!? Försäljaren tog väl för givet att jag som kvinnan i hushållet hade mest koll på dammsugning, men där hade hon fel. Det kunde inte vara mer fel. Bara den var någorlunda snygg så var jag nöjd! :)


Andra rädslor jag har? Folk i masker. Typ Ku Klux Klan. Eller överhuvud taget när man inte ser mer än ögonen på folk. Tycker det är obehagligt. Tror att det bottnar i att jag såg filmen "Juryn - A time to kill" i lite för ung ålder. Skulle någon komma utklädd i en mask för att skrämma mig så skulle jag nog inte prata med den personen på flera månader. Och ni - Få inga idéer nu!! Nålar är heller ingen favorit, men det har börjat bli bättre. Men jag vänder alltid bort blicken när det är sprutor på TV:n. Och ljudet när killar rakar sig ger mig rysningar. Det var min mardröm när jag jobbade som personlig assistent. Att behöva raka någon. Men jag lyckades alltid undvika det. Vilka är era rädslor?

Av Malin - 18 maj 2011 14:11

Nog hann klockan passera midnatt innan vi var i säng igår ändå och nog vaknade Isac ett par timmar senare och ville inte somna om. Efter en timmes försökande att få honom att somna om i hans säng, utan resultat, fick han ligga hos oss och där sov han gott ända till klockan åtta i morse. Det lär säkert bli fler sånna här nätter framöver. Han är i den åldern där det pratas om separationsfasen. När han inser att mamma och pappa kan försvinna. Det är tydligen inte alls ovanligt att de, någonstans mellan 7-9 månader, blir klängiga och mammiga/pappiga. Att börja vakna på natten och inte kunna somna om hör också till. Så som sagt, det här var nog inte sista natten.


Men trots natten känner jag mig ganska pigg och tillfreds. Kanske beror på att jag lyckades släpa ut mig själv ur huset och komma ut på en joggingrunda och sedan avsluta med styrka. Tog ett tag innan jag hade övertalat mig själv om att det faktiskt var det jag behövde. Efter träningspasset blev det, kanske inte helt oväntat, en dusch. Desto mer oväntat var däremot besöket jag fick i duschen. Vår son är totalt tokig i vatten och att kläderna var på och att vattnet kom ovanifrån var inget som bekom honom. Inte det minsta.

Så här blöt blir man efter att ha lekt i duschen... Men roligt var det!


Nu sover han middag och jag ska försöka passa på att röja lite här hemma. Jag har haft några dagar där energinivån har varit nere på minus och att städa mer än absolut nödvändligt har inte funnits på världskartan så nu när jag faktiskt känner att jag vill lägga lite energi på det så ska jag verligen passa på! :)


Får väl börja med att städa upp i Isacs favvohörna där man kan riva sönder alla tidningar och ta loss bakmaskinens lock och om man anstränger sig riktigt noga kan man faktiskt nå en sladd...


Någon har varit och lekt med tidningarna!  


Happ, så länge sov Isac middag... Hann inte ens skriva klart detta inlägg. Får hoppas att han kan roa sig själv på golvet ett tag så att jag kan städa litegrann i alla fall!


Hej så länge

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards