mochamanda

Alla inlägg under april 2011

Av Malin - 6 april 2011 09:35

Det är ingen jättelång kille vi har om vi tittar på växtkurvan, men så har han inte särskilt jättelånga föräldrar heller. 65,5 cm lång är vår lille knodd nu. Vikten har han kämpat sig upp på medel igen efter dippen i början av året. 8095 g. Stora killen. Jag tror att jag har slutat amma nu också. De sista veckorna har min mjölk endast dugit på morgonen och då endast som en liten, liten förrätt till gröten och nu de sista mornarna har intresset varit noll. Så nu vågar jag nog påstå att det är finito. Slut. Inte helt oväntat. Även om jag från början hade tänkt att jag skulle amma längre, så känns det helt okej. Det var länge sen som amningen var den där mysiga stunden. Länge sen som han blev sådär härligt groggy efter en måltid. Det har egentligen knappt hänt sen innan jul nån gång. Det var väl där någonstans som amningen började krångla och han inte fick i sig tillräckligt och bara blev arg och frustrerad vid amningen. Nej, inte amma till vilket pris som helst. En mätt och nöjd bebis är det viktigaste.  


 

Ett minne blott.


Igår kväll var nog den längsta stunden hittills om både jag och Andreas varit borta från Isac samtidigt. Men snällaste morbror M och T tog hand om vår lille Goding och det gick så bra så! Han låg och sov så sött när vi kom hem. Det är guld värt att ha så mycket släkt i ens närhet. Inom en radie av en knapp kilometer har vi mormor och morfar, morbror M o T och moster C och M och två av Isacs kusiner. Lyx, eller vad säger ni? Morbror A och moster A är inte heller särskilt långt borta när Isac behöver dem! Puss till er alla.


Nej, nu blir det faktiskt att läsa bok ett tag. Brukar härja runt när Isac sover, men nu tänker jag ta det lugnt!


Av Malin - 5 april 2011 09:18

Energin jag brukar få när Isac sover har inte infunnit sig än, tror inte riktigt att den kommer att göra det heller. Men jag behöver fixa, förbereda och greja lite så jag får nog försöka sätta lite fart i alla fall. Vi har en lugn förmiddag framför oss, men sedan en hektisk eftermiddag. 15.40 är det dags för Isacs halvårskontroll på BVC. Ska bli riktigt spännande och se hur mycket han har växt. Han ska även få ett par sprutor... Ajaj... Sen ska jag bjuda morbror M och T på lite mat innan jag lämnar dem kvar här hemma med Isac medan jag åker till LLA för finalmatch mellan FBK och SAIK. Andreas ska också dit, fast med jobbet. Heja Färjestad!


 


Kram från oss så länge  

Av Malin - 4 april 2011 22:04

Har precis sett Trinny och Susannah stylar om Sverige. Denna gången i Karlstad. Av någon märklig anledning kallade dem vår solstad för leggingtown. Haha, jag är inte förvånad. Och jag är defintivt en bidragande orsak. Leggings är mitt absoluta favoritplagg! Så skönt och går till så gott som allt. :)


Bara ett av alla tillfällen som jag burit leggings...


Nu skulle det vara bra skönt att stupa i säng så det är precis vad jag tänker göra. Kanske läsa några sidor i en bok först.

Natti natti

Av Malin - 4 april 2011 09:47

Nej, jag menar inte spritflaskan. Men däremot tvättkorgarna! Så roligt har jag tänkt ha det idag. :) Då Sälen närmar sig med stormsteg är det snart dags att packa och då är det inte helt fel med rena kläder!


Isac sover och jag har hur mycket som helst jag vill hinna med under den tiden. Blogga, skriva packlista, tvätta, skissa och fundera på trädäcket, fundera på möblering i nya rummet med mera, med mera. Listan kan göras lång!


Så därför tänker jag fatta mig kort idag och avsluta med några bilder från det "Nya rummet".




Bäddsoffan Beddinge från IKEA med knallröd klädsel för att liva upp lite. Barnmöblerna inhandlade jag i höstas när Spöket Laban hade utförsäljning och nu fick jag äntligen skruva ihop dem. Dröjer väl ett tag innan Isac kan sitta och leka där, men vi får ha det som ögongodis så länge! :) Fårskinnspälsen Ludde är lånad från vårt sovrum i väntan på en permanent matta. Klinkerplattan heter Quarzo och är köpt på Karlstad kakel


Over and out

Av Malin - 3 april 2011 19:54

Idag har vi skurat golv. Skulle faktiskt inte förvåna mig om jag kommer ha träningsvärk i morgon, så mycket har vi skurat. Golvläggaren rekommenderade att vi skulle gå över golvet med en speciell syra då de här plattorna var så svåra att få rena. Syran hjälper till att få bort foghinnorna som la sig på plattorna. Så vi hade på outspädd syra på golvet och sen var det dags att skölja(?) rent. Men i och med att vi inte är i ett badrum så finns det liksom inget avlopp att skölja ner syran i så det var bara till att blöta och skura. Blöta igen och skura. Blöta, skura. O.sv Tillslut slutade det löddra och alla fogrester är borta. Bra jobbat till oss! :)


Vi slängde i oss lite lunch och åkte sedan på kalas i Alster. Alltid lika mysigt att hälsa på i huset jag växte upp i. Numera bor mina kusiner där. Efter att ha slängt i oss diverse onyttigheter lämnade vi Isac med mormor och morfar och åkte till IKEA och köpte hem bäddsoffan som vi kollade ut igår. Så gissa vad vi ska göra så fort Isac har kommit till ro!? Jajjemen, montera soffa!


I fredags hade vi besök av våra vänner E o P som väntar tillökning vilken dag som helst. Isac var nyfiken på vem som gömde sig där inne! (Eller kanske var det tyget som var intressant...) :)

Fina E och bebis får en klapp av Isac. 

Av Malin - 2 april 2011 16:43

Vi har ett golv!!! :) Det är riktigt underbart. Bilder kommer framöver. Ser så kalt ut än så länge. Och hur blev då fogen? Jo, den blev jättebra! Absolut inte för mörk. Phiu.


Idag har vi varit på IKEA (skräll!?) och klurat lite och har väl en idé om hur det ska se ut där nere såsmånigom. Har även hunnit med ett besök hos min vän J i stallet och nu har pappa A och Isac gett sig ut på en löptur med morfar och jag ska också träna lite, fast här hemma. Har insett att jag kanske behöver träna upp lite muskler runt höfter, rumpa med mera och en hel del bålstyrka innan det blir några längre löpturer. Så det är vad som står på mitt schema nu innan det blir ett varmt bad för att sedan avsluta kvällen med middag hos min mormor.


Trevlig lördag kväll kära vänner!

Tack och hej!

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards