mochamanda

Alla inlägg under februari 2011

Av Malin - 20 februari 2011 17:32

Idag har vi fortsatt greja nere i källaren. Denna gången i garaget. Isac och mormor tog en långpromenad så att jag och Andreas kunde jobba ostört. Bilen är proppfull med grejer som ska sopsorteras och vi lär nog fylla släpvagnen som hämtas ikväll. Men det finns mycket mer som skulle kunna slängas där inne! Jag har dock blivit lovad att det ska slängas när vi har renoverat klart. Om vi nu nånsin kommer sluta med det?


Min käre sambo finner ofta en anledning till att saker ska sparas. Ja det är lite Alex från Solsidan över honom ibland, för er som följer den underbara serien. Till exempel. Vi har två grovdammsugare. Den ena slutade fungera ordentlig så A köpte en ny. Dock är den gamla kvar och kan inte slängas. Varför? Jo, för den använder A för att suga rent den nya dammsugarens filter med. Jepp. Så vi har med andra ord två jättar till dammsugare som ska få plats bland allt annat. Massa överblivna klinkerplattor (de som ligger på golven kan ju faktiskt gå sönder!) Jo, visst, ett par plattor kanske kan vara bra att ha kvar, men inte allt småspill! Men idag har han varit duktig ändå och jag har fått slänga ett stort gäng jättetrasiga och genomsmutsiga handskar! Även gamla mattor "som kan vara bra att ha" och plast som fungerat som dammskydd har fått stryka på foten.


Men jag ska vara ärlig. Ibland har vi faktiskt nytta av de saker han inte kastar, även om mycket som sparas vid första rensningen ryker vid nästa! :)


Fast det är inte klokt vad mycket grejer man har! Vad man samlar på sig. Ändå finns det en hel del saker som står på vår inköpslista. Både små och stora grejer, billiga och dyra. Får man aldrig nog? Aldrig tillräckligt? Om vi återigen refererar till Solsidan så tyckte Mia där att man inte skulle ha mer saker än vad man kunde ta med sig upp i ett träd. Kanske inte vore så dumt ändå?


Och på tal om Solsidan. Drygt två timmar kvar till nästa avsnitt! Innan det, mat hos syteryster. Mums! Och den gemensamma promenaden som vi skulle ha innan då? Den blev ersatt med storstädning idag...


 

Finns fortfarande en del kvar att göra, men betydligt bättre än innan i alla fall!


Längtar tills jag får bita tag i förvaringen här nere. Ut med allt, måla sätta upp hyllor och ORGANISERA!! Än så länge är det på skiss-stadiet, men såsmånigom ska det bli av på riktigt.  

Av Malin - 19 februari 2011 21:09

Idag har vi äntligen kommit igång med golvvärmen nere i källaren! Det var enklare att lägga och jobba med än vad vi hade vågat hoppats. Vi är inte klara, men en bra bit på vägen. När alla pusselbitar är på plats så ska det limmas fast mot golvet, sen ska rören dras, sen ska en rörmokare koppla in det och sen är det dags att lägga klinker. Jag tänker för en gångs skull inte ge mig på att gissa när det kan tänkas vara klart, men jag hoppas att det inte dröjer alltför många veckor i alla fall...


Så här ser det ut nu. Det är alltså frigolitskivor med en tunn aluminumplåt ovanpå och urspårat för rören. 


Igår kväll hade vi våra trevliga grannar hemma på middag och klockan hann passera två innan jag och Andreas var i säng. Isac åt ett par gånger under natten som vanligt men istället för att vakna mellan sex och sju, som annars, så vaknade han inte förrän klockan hade passerat nio! Jag var så förvånad när jag vaknade och det var ljust! :) Skulle inte göra något om han sover lika länge imorgon bitti!

Av Malin - 18 februari 2011 09:17

Jag brukar inte svära i bloggen, men idag vet jag inte vad annat jag ska göra...


Faan! Det gör ont. Som ett hårt, jäkla slag i magen. Sådär så attt luften går ur en fullständigt. Allting annat stannar upp. Och ändå är det inte jag som behöver lida. Inte jag som behöver ta smällen. Men för en nära vän och hans familj så finns det den här gången ingen återvändo. De måste möta sorgen och jag lider med dem. Det kan inte finnas något värre.


Det blir så verkligt när det händer något i ens närhet och man blir påmind om hur skört livet egentligen är. Saker som inte får hända. Saker man läser om och emellanåt bemödar sig med att säga "Usch, så hemskt" men sedan går vidare till nästa nyhet. Det är först när det blir nära som nyheten verkligen får sjunka in och tragiken slår andan ur en.


Jag syftar på olyckan i Vietnam där två unga tjejer från Karlstad dog. Det är nästan omöjligt att bo i en så relativt liten stad utan att känna någon som känner någon som känner någon som... Den här gången var det dock för nära. Alldeles för nära. För nära för att inte bli påverkad. För nära för att inte gråta.


Mina tankar är hos dig D. Hos dig och din familj.

Av Malin - 16 februari 2011 19:43

Nybakade scones, te och tända ljus. Onsdag = lillördag! :)


Idag har jag och Isac slappat här hemma. Jag har suttit och gått igenom mina kontoutdrag och försökt klura ut vart pengarna tar vägen! :)


Glömde för övrigt att berätta om Isacs pricksäkerhet i morse... När jag klev upp halvfem började jag med att byta blöja på Isac. Jag hann inte mer än knäppa upp den gamla blöjan förrän Isac passade på att lätta på trycket. Och det var inte vart som helst han hade ställt in siktet, utan precis i min urringning där jag stod i en löst knuten morgonrock. Mysigt... Snacka om pricksäker!  

Av Malin - 16 februari 2011 05:43

Det har varit nära ett par gånger utan att ha blivit av, men nu är förkylningen ett faktum. Snörvlig och hostig är vår lille kille, men ingen feber än i alla fall. Dock verkar han, precis som jag, ha svårt att sova när han är förkyld så vi startade vår morgon 04.40 då han bara låg och vred sig och var lite gnällig. Nu sitter vi i soffan och har slängt in en skiva med Vänner att roa oss (mig) med så att i alla fall Andreas får sova lite.


Och appropå sova. Andreas pratar emellanåt i sömnen. En gång ruskade han mig och berättade upprört att det kom upp småkryp från trappan. Samma natt drog han bort täcket och sa hysteriskt: Det är myror i sängen, det är myror i sängen! Samtidigt som han borstade på lakanet. Nej, det är inga myror i sängen, svarade jag trött. Jo, det är myror i sängen, det är myror i sängen! fortsatte han. Nej, du pratar i sömnen. Nej, det är myror i sängen. Det är myror i sängen. Okej...

 

Natten till igår började han tjata om att Isac inte hade någon blöja på sig. Till saken hör att jag inte heller var helt vaken så konversationen var inte helt lysande. Jag försökte berätta att det fanns blöjor i skötväskan som stod på golvet och Andreas börjar leta och vaknar väl till sakta men säkert och undrar vad han håller på med. Tydligen hade Andreas misstagit mig(!) för Isac och inte kännt någon blöja (konstigt!?) och därav börjat fråga vart det fanns blöjor förutom i Isacs sovrum där Isacs farmor och farfar låg och sov. Jag drömde om konstiga blöjor resten av den natten. Mitt minne av detta var relativt vagt igår morse när jag klev upp så jag trodde nästan att jag hade drömt så jag var tvungen att fråga Andreas om det hela hade inträffat, vilket det hade.


Nu har Isac somnat bredvid mig i soffan så jag ska också inta ryggläge här och hoppas att Andreas snart ska gå upp till jobbet så jag kan hoppa i säng nån timme medan han äter frukost och passar Isac.


Ha en bra dag!

Kram

Av Malin - 15 februari 2011 16:45

En aning kanske. Idag skulle jag och Isac ta bussen in till stan för att gå på lite babymassage. Kantorn som spelade på dopet i lördags håller på att utbilda sig och frågade om vi ville delta när hon skulle hålla en kurs.


Som vanligt så rann tiden iväg snabbt och det blev lite bråttom så jag fick springa med Isac i vagnen till bussen. Kommer fram till hållplatsen i god tid och står och klurar på hur busschauffören ska kunna se mig bakom den gigantiska snöhögen när det kommer en buss från andra hållet.  Jag vet inte om jag hade fått för mig att vi har vänstertrafik i Sverige för jag undrade för en kort stund varför bussen stannade på min sida. Jag ska ju inte åt det hållet. Då inser jag att jag har ställt mig på fel sida vägen och hinner precis över på andra sidan innan min buss kommer. Vad tänkte jag på egentligen?? Väl inne i stan satt jag i andra tankar och håller sånär på att missa att kliva av bussen på rätt ställe!


När jag sedan skulle hem så var bussen sen. Alla andra bussars minuter tickade ner på tavlan utom min 2:a. Tillslut hann en annan 2:a före och jag skyndar mig mot det ställe den brukar stanna då det var fler barnvagnar som väntade. En buss kommer och det väller ut folk och när det väl är dags för mig att kliva på ser jag att det är 3:an som står framför mig! Den hann tydligen före min buss in på hållplatsen. Skyndar mig bort till 2:an, men den var givetvis redan fylld med barnvagnar så jag fick vackert stå kvar utanför. Bra jobbat. Som tur är så är den sena 2:an inte många minuter bort så jag är ganska snart på väg hem. Men ärligt talat? Hur disträ kan man vara? Får man skylla på en bebis som är lite förkyld och sovit dåligt i natt? Eller att samma lille bebis tycker att det är morgon när klockan står på 05:30? Eller är det helt enkelt så, att det bara är typiskt mig!?


Nåväl, nu är vi hemma i alla fall och ska inte ut på någon mer busstur idag!

Av Malin - 15 februari 2011 12:49

Så var det äntligen dags att presentera fotoväggen! Två sena kvällar blev det, men upp kom den. Puss till min älskling som hade sånt tålamod!


        

Av Malin - 14 februari 2011 20:31

Idag har Isac fått smaka gröt för andra kvällen i rad. Han gapar intresserat, men är än så länge inte jätteimponerad över smaken! :)


          

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards