Direktlänk till inlägg 5 februari 2011
Såg att länken till receptet för frosting inte fungerade så jag skriver ner receptet här.
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk äkta vaniljsocker
+ eventuellt karamellfärg, några droppar
1. Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan.
2. Vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. 3. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 minuter. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång.
4. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 minuter. (Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall.)
Spritsa på frostingen (använd en stor tyll, helst) och dekorera med ett hallon på toppen.
Låt gärna dessa cupcakes stå i kylen ett par timmar innan servering.
Som sagt, jag värmde upp hallon som jag sedan silade och använde "hallonsaften" istället för vatten. Då fick jag bra färg och en liten smak av hallon.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|