Direktlänk till inlägg 9 december 2010
Så har jag varit igång och bakat igen. Denna gången stod chokladtryfflar på menyn. Chokladtryfflar med hallonsmak. Smaskigt värre!
Någon som vet om man kan frysa in tryffel? Annars måste jag nog få hjälp med att äta upp dem under helgen! :)
Här kommer receptet.
Innehåll:
125 g mörk choklad, 70 % kakao
125 g mjölkchoklad
75 g hallon eller något annat bär
0,5 dl grädde
50 g smör
50 g socker
Kakao eller rostad kokos att rulla tryfflarna i
1. Bryt och finhacka chokladen så gott du kan och lägg den i en mixer.
2. Koka upp bär med socker, smör och grädde.
3. Slå den varma blandningen över chokladen och mixa tills den smält.
4. Häll upp i en plastform och kyl.
5. Forma små tryfflar med en sked och händerna och rulla dem i kakao eller rostad kokos.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||||
|