Direktlänk till inlägg 6 december 2010
Givetvis ska ni få recepten till dessa läckerheter!
Nutellagodisarna som egentligen heter
Leilas Cornflakes Crisps
Innehåll
100 g ljus mjölkchoklad
1 block (250 g) nougat
1 burk (350 g) nutella
1 l cornflakes
300 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Gör så här
1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten). Ta av skålen från värmen.
2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.
3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.
4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bars/bitar.
5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.
6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).
Wienernougat
Innehåll
250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Gör så här
1. Rosta den flagande mandeln i en torr stekpanna så att den får lite färg med akta så att den inte bränns.
2. Smält nougaten i ett vattenbad och häll sedan ner chokladen i små bitar.
3. När allt har smält och blivit en jämn smet så häll ner mandelen och blanda ordentligt.
4. Klä en form med bakplåtspapper och häll ner smeten.
5. Vik runt bakplåtspapperet över nougaten och ställ in den i kylskåpet över natten.
6. Skär upp i lagomt stora bitar och förvara kallt.
Snickerskakor
Innehåll
Jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
8-10 dl kellogs special k
1 dl kokos
250g blockchoklad
Gör så här
1. Blanda allt utom special k, kokos och blockchoklad i en kastrull.
2. Värm upp på svag värme, och låt ingredienserna smälta ihop
3. Rör ned krossad cornflakes och kokos.
4. Bred ut "smeten" i en bakplåtspapperklädd form. (Smeten är tjock och formbar, så du behöver inte ha någon speciell storlek på formen.) Det ska vara ca 2-2,5 cm tjockt
5. Smält blockchokladen i micron.
6. Bred ut den smälta chokladen på kaksmeten. Låt stelna något i kyl.
7. Skär kakan i små fyrkantiga bitar, lagom stora att stoppa i munnen. 2x2 cm brukar bli lagom.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | |||
20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||||
|