mochamanda

Alla inlägg under oktober 2010

Av Malin - 22 oktober 2010 16:22

Lille Isac bjuder på många miner och grimaser. Sötast är han dock när han håller på att vakna och gör sin superman-pose. Har inte lyckats fånga den på bild än dock. Bjuder på några av hans andra miner istället.

          


Daisy och Isac myser  


Idag tog jag min första dusch hemma på ca fem månader! Äntligen!!


Händer i helgen annars då? Jo, i helgen ska det pysslas med stjärnhimmeln som ska upp ovanför badkaret. Vi har även fått hem sänggaveln till vårt sovrum som vi beställde för fem veckor sen, så den ska monteras. Sedan ska Isac få träffa VAIK som äntligen får beträda Tingvalla och stor is. På söndag möter de norska Ready i en träningsmatch. Lördagkväll blir det ytterligare nya bekanstskaper för Isacs del då vi ska till Score och äta och träffa massa gamla härliga innebandykompisar från tiden i Sunnanå. Ska bli jättekul. Lite andra besök från kompisar väntar också i helgen så med andra ord blir det rätt så fullt upp.


Trevlig helg allesammans

kram fråm oss 

Av Malin - 20 oktober 2010 16:32

Barnvagnspromenad i regn och ett bad för Isac hindrade mitt fotograferande igår. Tog lite bilder idag, men bara på dusch och toa.


    

Nu är det endast mjukfogen som saknas och den sko komma på plats innan veckan är slut. Sen ska det duschas ofta och läääänge.


För några dagar sedan när vi var på väg ut på promenad med Isac mötte vi en av våra grannar. Hon är uppväxt här på gatan och har koll på det mesta. Hon är jättesnäll och go även om hon ibland kan bli lite mycket, så att säga. När vi dränerade om huset fick vi höra att det inte var nödvändigt, då han som byggde huset gjorde det bästa som fanns på den tiden. Men kanske har det hänt lite på 55 år? :) Hon blev även helt förskräckt när vi grävde bort rhododendron och det slutade med att buskarna hamnade hos henne istället. Hur som helst, när vi nu mötte henne på gatan utbrast hon: Nämen, är det inte lille William som kommer? Nej, men Isac, svarade vi. Jaha, jag har för mig att du sa William, sa hon och tittade på mig. Historien bakom detta är att jag dryga veckan innan Isac föddes pratade med henne och hon undrade om vi bestämt namn. Innan jag hann svara så talade hon om att hon hade svårt för de här korta namnen som är populära nu för tiden, såsom Noa till exempel. Hon fortsatte sedan med att berätta att hon tyckte bättre om lite längre namn som William. Ja, jo William är fint, sa jag och sen blev det inte så mycket mer sagt om saken. Men det räckte tydligen för att vår lille Isac skulle ha varit en William. :)


Idag fyller världens bästa Elin år! Ett stort grattis önskar alla vi på fagerstagatan!!! En extra puss från Isac.

Av Malin - 19 oktober 2010 12:55

Äntligen har lille Isac somnat och jag ska nog snart joina honom. Eller i alla fall lägga mig på soffan under en filt med Isac på magen och lyssna på ljudbok. Ibland är livet som förälder inte så dumt. :)


Nätterna fungerar ganska så bra tycker jag. Han sover 2x4 timmar skulle man väl kunna säga så vi får rätt så bra med sömn för det mesta. Dock brukar han vara rätt pigg i pausen där mellan sovblocken och det tar ett tag innan vi alla kan somna om. Stora blå ögon ligger och tittar sig omkring och han är hur vaken som helst. Godingen.


Min enda fundering såhär långt är varför det är så himla roligt att kissa precis efter att blöjan är avtagen?? Tur att tvättmaskinen äntligen är redo. Vi har haft en strålande service på den biten av min underbara mamma, men tro det eller ej, det ska bli ganska skönt att börja tvätta själv. Särskilt nu när tvätthögen liksom växer typ varannan timme! Dock kommer vi vänta med att färdigställa själva inredningen i tvättstugan tills bänkskivan har kommit. Har vi tur kommer den i slutet av nästa vecka och då tar vi hit snickaren så borde allt vara fixat på en dag. Så om ca två veckor kanske tvättstugan är i sin ordning. Lovely!


I relaxen är plattsättaren på plats och fogar i duschen. Jag längtar nåt så kopiöst efter att få duscha här hemma. Även om det inte är långt hem till mamma och pappa så blir det nu ett betydligt större projekt när lille Isac ska med. Och på tal om dusch, ikväll har vi tänkt att Isac ska få bada igen. Det var väldigt uppskattat förra gången. Längtar efter att få börja med babysim, det verkar helmysigt, men det dröjer några månader till skulle jag gissa innan vi får börja med det.


Lite nya bilder på relaxen kan dyka upp här senare i dag. Tänk att det börjar bli klart! :)

Av Malin - 16 oktober 2010 21:50

Igår kväll samlades alla syskon, sånär som på lillebor och åt middag hos mamma och pappa. Och det blir bara fler och fler av oss. Syskon med respektive plus barn är nu uppe i 12st. Fullt hus hos mamma och pappa med andra ord.


 

Hela tjocka släkten. Saknas på bild gör jag, lillebror Anders, systerson Mogge och lille Isac. 


Idag firade Isac sin första vecka med att ta sig ett andra dopp i badbaljan och den här gången njöt han för fulla drag. Nu ligger han och pappa Andreas och sover i soffan framför Pretty Woman. Han har varit pigg och vaken under eftermiddagen och kvällen, så har vi tur så sover han riktigt gott i natt!


  

Av Malin - 15 oktober 2010 15:08

Eftersom Isac fortfarande ligger nöjd och glad i soffan så passar jag på att slänga in ett inlägg med lite bilder av Isac när han möter sina släktingar.


Isac, 16 timmar gammal, möter mormor och morfar. De hade trott att de skulle kunna städa och fixa lite i vårt hus innan vi kom hem. Men vi överraskade dem och kom hem tidigt från sjukhuset söndag morgon. 


Isac möter moster Anna och Tobbe


    

Isac möter morbror Markus och Tamara


    

Isac möter gammelmormor


     

Isac möter gammelfarmor


  

Isac möter gammelfarfar


Var och en av dem har skämt bort Isac med massa fina presenter. Och på tal om presenter. Här kommer en bild med Isac och delar av presenterna som Isac fick från Brandskyddslaget.


   

Skulle gissa att min lillebror är nöjd när Isac redan har introducerats i det rätta laget. Heja Färjestad!                   

Av Malin - 15 oktober 2010 14:43

Fantastiskt bra, konstaterade distriktssköterskan efter att ha dubbelkollat Isacs vikt. 320g, 10% av vad han vägde för tre dagar sen, har han ökat med på lika många dagar. Så nog får han i sig mat minsann! :) Duktiga Isac!


  Efter lite tröst hos mamma...


...vilar Isac nu upp sig på soffan  

Av Malin - 15 oktober 2010 09:41

Igår kväll blev familjen på Råtorp bortskämda. Moster Anna kom hem och lagade god mat och morfar Bengt gjorde tillsammans med pappa Andreas ett ryck i tvättstugan och skruvade ihop stommarna till inredningen. Toppen! På måndag kommer rörmokaren och då ska tvättmaskin, dusch, handfat, toa med mera installeras!!! Förstår ni hur underbart det är!? Dock är det lite fogning kvar i duschen innan den är redo för att användas, men det borde bli klart under veckan som kommer.


Isac visade upp sig från sin allra bästa sida under kvällen när moster var här. Han låg och mös i hennes knä timme efter timme och jag kunde betala lite räkningar och annat som behövde göras.


Idag väntas hembesök av en distriktssköterska från barnavårdscentralen. Ska bli spännande att se hur mycket han väger nu.


Mys med moster


  

Mys framför brasan efter första badet  


Ha en riktigt härlig helg i det vackra höstvädret!

Kramar från oss

Av Malin - 14 oktober 2010 17:00

Jag hade blivit varnad, flera gånger om, men jag var ändå inte beredd. Runt dygn tre och fyra när mjölken rinner till på allvar brakar alla hormoner lös. Den dagen kom igår. Jag var så trött hela dagen och på kvällen spelade det nog ingen roll vad Andreas sa så kom det tårar. Oavsett om det handlade om Isac eller något helt annat. Det var också igår kväll som Andreas åkte iväg och tränade en sväng som jag för första gången var själv med Isac en längre tid.


Precis innan Andreas for iväg fick Isac sitt första bad. Nog var det lite läskigt, men betydligt bättre blev det när han fick värma sig framför brasan i mammas knä istället. Därefter passade jag på att låta honom få vara utan blöja ett tag och få lite hud mot hud. Mysigt, tyckte han! När jag sedan efter ett tag tyckte att det var dags att sätta på blöja så gick vi till hans sovrum där skötbordet är. Precis när jag började lägga ner honom så började han kissa insvept i filten, han började samtidigt gråta vilket fick mina bröst att vakna till liv. Inte visste jag att dem hade öron. För så fort han började skrika började det fullständigt forsa mjölk ur båda och där stod jag utan nåt på överkroppen. Borde ha varit en mycket rolig syn där jag försökte hitta något att torka upp den pöl som ansamlades i filten och samtidigt fick stå lutad över skötbordet för att all mjölk skulle landa på skötbordet och inte på mattan och samtidigt försöka lugna Isac.


När Andreas väl kom hem efter två timmar var jag jättehungrig och jättetrött. Isac hade ätit konstant och somnade första gången först minutrarna innan Andreas kom hem. Efter att ha ätit massa risgrynsgröt och blivit lovad att Andreas skulle ta hand om nattens blöjbyten gick jag och la mig och somnade snabbt. Och nog skulle Andreas få sin beskärda del. När han på natten gick upp, efter att Isac hade ätit, kunde han lugnt konstatera att det endast var en kissblöja. Men precis när han lyfter upp Isacs ben för att lägga under en ny blöja hörs en rejäl prutt och ut flyger det som en gång varit bröstmjölk ca tre decimetrar och klarar precis bordskanten. I samma sekund börjar Isac dessutom att kissa rakt upp i luften för att sedan avsluta med att kräkas upp lite mjölk. Jag riktigt hör hur Andreas försöker ta skydd och jag skrattar gott, men ligger kvar i sängen. Andreas reder efter hand ut situationen och får en extra puss när han och Isac kommer tillbaka till sängen, rena och torra. Sen sover vi gott resten av natten alla tre.


Livet som småbarnsförälder har bara börjat!  

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards