mochamanda

Alla inlägg under november 2009

Av Malin - 1 november 2009 20:42

Har varit så trött på kvällarna att jag inte ens har orkat starta datorn! Men vilken bra helg det har varit. Vi har fått mycket gjort.


I fredags körde jag, Andreas och Björn en heldag och satte på den sista isoleringen och fäste duken. Återigen hade vi misslyckats med planeringen och när mörkret föll hade vi endast hunnit hälften. Allt tar Alltid längre tid än vad man tror! När ska vi lära oss…


På lördagen la vi ner fiberduk, dräneringsrör och singel (småsten). Fiberduken lades runt rören och singlet för att förhindra att smuts skulle kunna leta sig in i dräneringen och sätta igen. Vi fyllde på med lite jord och la sedan dagvattenrören. Allt gick så snabbt och smidigt att vi kände oss nöjda redan runt klockan tre och fick då en impuls att gå på hockey! En timme senare stod vi nyduschade på ståplats och hejade! Tyvärr så förlorade Färjestad mot Linköping… För Andreas del bar det sedan av på 25-årskalas medan jag softade i soffan hos mamma och pappa framför en film. Hur trött som helst! :)


Även idag har det flutit på väldigt bra. Med hjälp av pappa, Björn och Michelle- ytterligare en jättesnäll klasskompis som kom för att hjälpa oss, så gick det i en rasande fart. En plastlist fästes ovanpå isoleringen och butylmassa kletades fast mellan list och vägg för att täta ordentligt. Sedan kom Bosse och fyllde på med jord, flyttade vårt fläderträd, drog upp oönskade buskar och hjälpte oss ner med flaggstången. Det var ingen dålig cementklump till flaggstångsfot som vilade i jorden.


Just nu är trädgården lerig, ojämn och lite naken utan alla buskar. Det är lite så att vi längtar efter snön just nu! :)


Vi är ännu inte helt klara med grävandet. Avloppet ut mot vägen ska bytas ut och en brunn ska ordnas vid garaget vilket troligtvis ordnas till helgen. Därefter ska vi försöka jämna ut gräsmattan och sedan skjuter vi på resten av uppbyggnaden av trädgården till våren. Som sagt, kommer snön snart? Någon som har erfarenhet av att så gräs/lägga rullgräs? Pris, ansträngning, tid med mera. Inte mycket gräs kvar att hurra för nu.


Ha en bra vecka allesammans


  Isolering på plats!


Jag är lerig, men redo för att rulla ut duken över isoleringen


Duken är på plats och så även gyttjan...


        

Fiberduken, dräneringsrör och dagvattenrör från det som ska bli brunnen vid garaget.

ANNONS

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ mochamanda med Blogkeen
Följ mochamanda med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se