mochamanda

Alla inlägg under oktober 2009

Av Malin - 19 oktober 2009 22:50

Har haft en underbar bandyhelg uppe i Edsbyn. En andra plats bakom ryska Record är inte fy skam. För den som vill läsa mer om detta- gå in på vaik.nu


Sitter och kämpar med hemtentan som ska vara inne på fredag. Börjar få koll på absorptionsvärmepumpar, jetmotorer o Rankine-cyklar. I morgon bär det av på studiebesök. Vi börjar på Stora Ensos pelletsfabrik i Grums. På eftermiddagen bli det Vattenfall i Trollhättan och sen inkvartering på vandrarhem i Gbg. På onsdagen blir det ett intressant besök på Ringhals på fm och em tillägnas Eksta Bostads AB, föregångare av satsning på förnyelsebara energikällor. Ska bland annat kika på ett dagis uppbyggt enligt passivhustekniken. Efter ytterligare en natt i Götet besöker vi Preemraff ute på Hisingen innan vi far hemåt. Kul att få komma ut och titta och få se det på rikitgt och inte bara läsa om det.


Andreas har slitit ute i trädgården och klippt ner diverse buskar. En granne blev förtvivlad när vi började klippa ner Rhododendron och tyckte inte om att den skulle gå till spillo. Så nu har vi lovat henne att hon ska få en hel buske som grävs upp under helgen.


Jensen- vi kommer naturligtvis ha en liten grävmaskin på plats, men det blir en hel del handgrävning under entrén och verandan plus massa annat pyssel som vi behöver hjälp med. Men nu har vi raggat upp diverse kompisar o släktingar så snart måste vi göra ett schema för att ha koll på alla! :)


Nu ska jag gå och packa väskan som inte ens har hunnit bli helt uppackad sen jag kom hem sent i gårkväll.


Nattinatti

Av Malin - 15 oktober 2009 23:23

Väskan är packad, pastasalladen är gjord, pluggandet är klart. Lappar för komma-ihåg-saker-i-morronbitti är skrivna. Nu ska jag försöka sova! Inte ett dugg uppstressad, nervös, förväntansfull med mera... Längtar tills klockan är runt elva i morron och jag sitter i bilen och har kommit en bit på vägen och kan börja fokusera på bandyn på riktigt!


En vecka kvar till dränering. Anmälan till grävning tages tacksamt emot! ;)


Nattinatti

Av Malin - 13 oktober 2009 20:25

En lång dag med enbart plugg avslutades med ett studiebesök uppe på vinden här hemma. Jajjemen, det finns verkligen intressanta grejer däruppe. Roterande värmeväxlare. Inte var dag man får chansen att se sånna i verkligheten. Titta och njut!


  


Det här är en av de saker som jag bör ha koll på innan fredag då det är dags för tenta. Men den är ganska enkel och rolig. Någon som vill veta hur den fungerar? Har förresten lyckats charma min lärare så att jag får börja skriva tentan en timme tidigare än de andra, 07:15. Om jag dessutom bara utnyttjar tre av de fyra timmarna av skrivtiden så borde jag vara klar runt tio och därmed hinna upp till Edsbyn till första matchen på fredag. Vad tror ni?


Allt går bara man vill!



Av Malin - 11 oktober 2009 21:50

Det bästa med att göra något extra på fredagkvällar är att helgen känns längre. Dock så blir det på något sätt alltid söndag kväll tillslut och man tvingas inse att man återigen inte har hunnit med allt man hade tänkt. På den senaste tiden är det skolan som har fått stå tillbaka för annat som precis i den stunden är mycket viktigare, läs roligare... I onsdags till exempel fick jag jordens ryck och sprang runt och städade. Händer inte varje dag direkt.


I går var en riktigt bra dag. Ett härligt ispass på morgonkvisten och sedan bar det av på dop. Eller det som vi trodde var ett dop. Men det visade sig att det även var ett bröllop som inte ens föräldrarna visste om i förväg. En riktigt lyckad överraskning! Kvällen avslutades med potatisgratäng hos mamma och pappa. Behöver väl inte säga att vi förtvivlat satt i soffan och följde VM-kvalmatchen...


Idag var dagen med stort D. Den förre detta husägaren skulle komma på besök. Och detta är inte vem som helst utan en 89årig man som bott i huset i 25 år och ägnat åtskilliga timmar åt att snickra och sätta sin personliga prägel på huset. Skulle han överleva besöket?


Som vanligt när man tycker att man har gott om tid så går klockan extra fort och innan man vet ordet av så har det blivit riktigt bråttom. Hann precis torka av köksön och tända några ljus innan det knackade på dörren. Allan med sina två barn klev in och tittade sig förundrat runt. Det går inte att känna igen sig konstaterade dem. Vi fick mycket beröm och de tyckte att det hade blivit väldigt fint. Dock undrade han lite sorgset var den nästintill nya insatsen till den öppna spisen hade tagit vägen. Andreas berättade att den snabbt hade fått nya lyckliga ägare varpå Allan medgav att kaminen gjorde sig bättre där än vad den öppna spisen hade gjort sig. Annars verkade Allan nöjd och passade på att berätta lite historier om grannar och annat. Mycket trevligt.


Kvällen avslutades återigen hos mamma och pappa där vi firade farfar som fyllde 80år för ett par veckor sedan. Som vanligt när alla vi syskon med respektive och barn samlas blir det smått kaotiskt men alltid lika mysigt. Inga lugna familjemiddagar här inte.


Nu väntar två intesiva veckor. En salstenta, en hemtenta, en cup, en studieresa och dränering. Längtar till söndag om två veckor! :)


Ha´de gött

Av Malin - 9 oktober 2009 23:39

Så var det äntligen fredag. Och vad kan då passa bättre än en tjejkväll med VAIK? Ansiktsmasker, tacos, äppelpaj och Idol. Kan det bli bättre?


Måste bara få säga att vi är så nöjda med vårt matbord. Ikväll satt vi 12 personer runt det. Idag har vi även fått igång spotarna i hallen så nu kommer en bild på en liten inredningsdetalj som ni inte har fått se tidigare. Det är öppningen mellan hall och vardagsrum som ni ser på bilden. Den är ännu inte klar då det ska in en ljusslinga och ovanpå det frostat glas, men det kommer senare. :)


    


I helgen väntar två ispass, dop, Sverige-Danmark, lite plugg och sist men inte minst- ett hedrande besök. På söndag kommer den man vi köpte huset av. Han närmar sig 90år och kommer tillsammans med sina barn för att se huset har blivit. Jag hoppas han överlever besöket. Det har ju hänt en del sen senast. Men vi tänkte att det det var bäst att bjuda hit dem innan vi gräver upp hans rosenbuskar! :)


Trevlig helg allihopa!



Av Malin - 7 oktober 2009 21:38

Idag har vi haft elektrikern på besök och äntligen börjar vårt hem bli lite mera upplyst. Spotarna i badrummet lyser nu med full styrka och så även lampan i sovrummet! Pumpen till golvvärmen har också fått ström så nu ska det bli varmt om fötterna!!


Om två och en halv vecka drar dräneringen igång. Om någon är sugen på att gräva så är det bara att höra av sig! :)


Och nu, äntligen, så börjar vårt favoritprogram! Arga snickaren är tillbaka. Så nu ligger vi i sängen redo att köra igång första avsnittet. När vi följde det förra gången så låg vi nere i källaren och längtade upp hit. Nu är vi här. Livet är så härligt!


Kram på er

Av Malin - 5 oktober 2009 17:32

  Efter en kall helg i Göteborg är jag nu tillbaka i stan där sola alltid skiner! Fast trots den blåa himlen känns det att vintern är på väg vilket gör oss bandyspelare glada och förväntansfulla! Det är snart dags för World Cup i Edsbyn vilket ska bli riktigt kul. Spännande att se vad "Nya VAIK" går för. För er som inte har hängt med i svängarna kan jag berätta att vi inför i år har tappat ungefär halva laget. Tyvärr då också den halvan med mest rutin. Men underifrån kommer det många nya duktiga spelare så framtiden ser ljus ut även om det här året kommer att bli tufft!


Då jag inte har så många nya bilder från huset att bjuda på kan jag slänga in lite bilder från fjällvandringen som vi gjorde för två veckor sen. Bilderna är tagna på toppen av Glittertind i Norge. Underbart väder! :)


       

Av Malin - 2 oktober 2009 12:11

Efter ett alldeles för långt uppehåll är det dags att damma av tangentbordet igen med ny kraft och med ny energi. De senaste månaderna har vi mest njutit av att ha ett underbart hem och inte brytt oss om att vi inte har några lister, inga handtag på garderoberna, ingen färg i badrumstaket, ingen ström i sovrummen, ingen ström i hallen, m.m Det är väl det sistnämnda som börjar bli kännbart då vi går mot mörkare tider... Så nu har vi äntligen fått lite fart på vår elektriker.


För övrigt börjar vi få lite fart på oss själva och nästa projekt är redan långt framme i planerna. Dränering står överst på listan när vintern närmar sig. I söndags gick vi gata upp och gata ner och kollade på trädgårdar för att få lite inspiration till hur vår framtida trädgård ska se ut. Dock är väl det snarare vårens och sommarens projekt. Nu ska det ju mest grävas! Och som vanligt när vi gör något så gör vi det ordentligt. Med andra ord- buskar lär ryka och kanske ett o annat träd och inte att förglömma, flaggstången! Flaggstång? tänker kanske en del av er. Har vi en flaggstång? Jajamensan, nånstans inväxt inne i rönnen finns faktiskt en flaggstång. Men i valet mellan flaggstång o trädet vinner denna gång trädet.


Till helgen blir det Göteborg för oss båda. För Andreas väntar multisport i kyla, regn och blåst. Jag tänkte ha det desto mysigare hos Elin o Jojo! Skulle gissa att det blir en och annan godispåse, bandysnack o sällskapsspel! 


Nepp, nu måste jag återgå till termodynamikens värld!

Trevlig helg allihopa!!!

Presentation


Namn: Malin
Ålder: 29 år
Familj: Förlovad med Andreas, mamma till Isac född okt 2010, Lovis född okt 2012 och Molly född juli 2014.
Bor: I en villa i Karlstad.
Arbetar som: VVS-konstruktör på WSP.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards